Prilika da se zabavite i pokažete koliko ste humani

0
676

28794-trka-deda-mrazova-580x0Pod pokroviteljstvom Skupštine grada i Sekretarijata za sport i omladinu, a u okviru programa obeležavanja gradske Nove godine, u nedelju, 27. decembra, u 13 časova biće održana tradicionalna, osma po redu, „Beogradska trka Deda Mrazeva”.

Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 3.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica je Ulica kralja Milana, a centralno mesto manifestacije plato kod Terazijske česme.

Prateći muzičko-zabavni program na centralnoj bini počeće u 11 časova, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. U programu će nastupiti poznati umetnici kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta. Startna – ciljna kapija nalazi se pored Terazijskog platoa. Svi učesnici trke će na poklon dobiti sertifikat o učešću.

Kao i prethodnih godina, i ovogodišnja trka Deda Mrazeva je humanitarnog karaktera. Prikupljaće se novčana sredstva za decu sa cerebralnom paralizom. Humanitarna akcija se odvija u saradnji sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život”, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred hotela „Balkan” od 10 do 14 časova.

Organizatori trke su Fondacija „Natalis” i Sportski savez Rakovice.

Beoinfo

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime