Primoravaju trudnice da rade

1
1161

trudnica1Lekarska komisija u Šapcu, a tako je verovatno i ostalim gradovima, postupajući po odluci vlade odnosno Ministarstva zdravlja od 01.10.2014.godine, ne dozvoljavaju trudnicama da koriste svoje zakonsko pravo na trudničko bolovanje. Zbog takozvanih mera štednje, ne obazirući se na mišljenje ginekologa i ne razmišljajući o posledicama za trudnicu i dete koje nosi, pokazuju neviđenu surovost prema budućim majkama. Šta to znači u praksi najbolje govori primer supruge jednog našeg člana. Ona je ovih dana ušla u šesti mesec trudnoće, koja se dosada pokazala vrlo teška i rizična, jer opasnost od pobačaja je stalno prisutna. Zbog toga je izabrani lekar-ginekolog preporučio strogo mirovanje i da koristi neophodnu terapiju. Na lekarskoj komisiji, koju inače čine lekari opšte prakse, pogledavši samo površno donete papire, oni su rekli da oni moraju da zaključe bolovanje. Tada im je trudnica rekla da ona radi u fabrici na radnom mestu gde je stalno u pokretu, pri čemu je izložena stalnim zračenjima i isparenjima, da jednostavno to za njeno stanje može imati katastrofalne posledice. Surove birokrate u belim mantilima, samo su joj rekli da njih ne zanima gde ona radi i da na osnovu ovih papira moraju da zaključe bolovanje. Pri tome su joj rekli nešto, što izaziva opravdanu sumnju u njihove dobre namere: “Eto da ti izađemo u susret, dajemo ti šest dana da se snađeš!?“ Da li je to značilo pripremiti kovertu ili na neki drugi način potkupiti njihovu savest? Kada se trudnica ponovo obratila svom izabranom ginekologu, on je i sam bio prosto zaprepašćen drskošću i surovošću navedene lekarske komisije. Međutim priznao je, da je i sam nemoćan da bilo šta promeni, jer lekarska komisija očigledno ne obraća pažnju na njegovo mišljenje. Prepuštena sama sebi, navedena trudnica je uspela delimično da reši svoj problem, tako što joj je gazda kod koga radi izašao u susret i dozvolio je da ne radi, a on će joj plaćati osnovne obaveze za penziono i zdravstveno osiguranje do odlaska na porodiljsko bolovanje. Tako je ona ostala bez nadoknade za bolovanje ili plate jer nije u stanju da radi.

Da Vas podsetimo:  Zoran Svetozarević: Koje crno dostojanstvo?

Ovo je samo jedan primer, koji je završen sa delimično srećnim krajem, a šta je sa onim mnoštvom drugih gde je buduća majka primorana od lekarske komisije da napusti posao ili se vraća na isti i pri tome sa neviđenim posledicama po sebe i dete koje nosi. Da li ko vodi evidenciju, koliko je bilo pobačaja u Srbiji posle ovakvih nerazumnih odluka lekarskih komisija ili koliko je dece rođeno sa trajnim posledicama, jer su neke namrgođene čike u belim mantilima naterale majku da radi u uslovima koji direktno utiču na zdravlje deteta.

Ova odluka vlade imaće više nego dalekosežne negativne posledice, a što će se pokazati kroz smanjenje broja rođene dece, kao i zdravlje nacije preko dece čije su majke trudnoću provele radeći u teškim i stresnim uslovima na poslu. To znači da će Srbkinje, koji su se i dosad teško odlučivale da rađaju, ubuduće činiti još ređe ili nikako. U vremenu kada sva istraživanja pokazuju da ovaj narod ubrzano izumire, godišnje nestaje jedan grad od 35 hiljada stanovnika, a za samo 67 godina neće biti prvaka u školi, ovim činom vlada pokazuje da smišljeno radi protiv svoga narode i svoje zemlje. Umesto da podstiču Srbkinje da čine ono što im je od Boga dato, da rađaju decu, omogućivši trudnicama da koriste svoja zakonska prava i dajući im koliko toliko materijalnu sigurnost, vlast radeći suprotno čini pravi zločin.

I tako dok za one na vlasti ne važe mere štednje, oni se rasipaju kupujući od diploma do aviona, provode se sa svojom mnogobrojnom familijom i pratnjom po svetu na najelitnijim mestima, a to sve naravno o trošku ove države, dok se pare iz budžeta neograničeno troše na propagiranje smrti u vidu sodomije, za to vreme se na budućnosti ove zemlje, srbskim majkama i srbskoj deci nemilosrdno štedi.

Da Vas podsetimo:  Ćirilica kao prognanica

Srbijo stidi se, jer si svojim ćutanjem pristala na ovaj zločin ili kako je to rekao Blaženopočivši Patrijarh Srbski Pavle:“Kada sile zla krenu na nejač, ako ih ne zaštitiš, kriv si koliko i zločinac.“

Kako radili, tako nam Gospod pomagao!

Svesrbska narodna organizacija “SRBI NA OKUP“- mesni odbor Šabac – Mačva

Srbi na okup

1 KOMENTAR

  1. Ништа нама не вреди што ми овде притискамо-свиђа ми се-овде је видим близу 7000-сви да изађемо са моткама камењем багерима,а ко има и нешто жешће и да нападнемо Скупштину-тамо се налазе највећи злочинци који све живо раде да униште Србски род -сви до једног-изађимо сви-ми смо зацртани за одстрел-на све могуће начине-па кад је тако,дајте да покушамо да их спречимо ми или они ???!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime