Proglašena tehnološkim viškom u firmi, pa sama otvorila igraonicu za decu

0
105
Foto: printscreen

Piroćanka Suzana Jovanović pre više od dve godine otvorila je igraonicu-rođendaonicu „Veseli čiča Gliša“, a ideja o otvaranju jednog takvog objekta nametnula se kada je kao tehnološki višak u firmi ostala bez stalnog zaposlenja.

Suprug je već imao prostrani poslovni prostor i to je bio pravi momenat za pokretanje sopstvenog biznisa, a igraonica-  rođendaonica funkcioniše u nešto izmenjenom režimu od kad je ceo svet zahvatila korona, ali Suzana se na posao ne žali.

Vreme vanrednog stanja i zatvaranja igraonica iskoristila je da vreme provede sa porodicom. Smatra da je porodica oslonac i podrška svake žene. Njen suprug i ćerka podržavaju je i ohrabruju.

“Bila sam na evidenciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, a suprug je imao poslovni prostor sa prostranim dvorištem koji nije bio u funkciji. Ideja o otvaranju igraonice se javila u trenucima igre, sa tada četvorogodišnjom ćerkom baš u tom dvorištu. Igraonica je za mene spoj lepog i korisnog. Na taj način sam sebi omogućila da uživam u onome što radim. Ljubav prema deci bila mi je najjači motiv. Ubrzo smo krenuli u adaptaciju prostora za dečju igru i boravak roditelja”, priča nam Suzana Jovanović.

Sve vreme su, kaže, imali na umu da u prostoru moraju jednako uživati i deca  i roditelji, pa su se trudili i da sadržaji budu zanimljivi starijoj i mlađoj deci, jer često mlađe dete slavi rođendan, ali među gostima bude i starije dece.

“Jednostavno vodili smo računa o mnogim detaljima”, kaže naša sagovornica koja dodaje da ukoliko želite da ste konkurentni na tržištu neophodno je pratiti sve novotarije koje najmlađima drže pažnju.

Foto: printscreen

Ne krije da je najveća nagrada  zadovoljno dete i da svojom iskrenošću i posvećenošću želi da bude prepoznatljiva među svojim korisnicima.

Da Vas podsetimo:  Godine prolaze a bol ostaje

“Uz subvenciju za samozapošljavanje NSZ-a i subvencije Grada Pirota počela sam svoju preduzetničku priču pre dve godine. Subvencija je značila i kao potvrda da je moj biznis plan dobar.  Po zanimanju sam trgovac pa je bilo neophodno da uposlim i vaspitačicu. Tako da sam ubrzo dobila „desnu ruku“ u poslu, koleginicu i prijateljicu, zbog čega smo i igraonica sa najljubaznijim osobljem”, kazala na je naša sagovorinica.

Foto: printscreen

Dodaje da je ovo posao u kome morate imati dosta energije, jer je deci neophodna animacija.

“Trudimo se da zadobijemo srce svakog mališana koji kroči u „ Veseli čiča Gliša“ igraonicu”, naglaša vlasnica Suzana.

Pored organizacije rođendana, igranja dece u toku dana, kada je slobodan prostor u ovu igraonicu moguće je  dovesti dete i na čuvanje.

Zoran Panić 
Izvor: Jug Media

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime