PROKOP IZAZVAO RAT: Socijalisti raspalili po naprednjacima kao nikada do sada

0
698

Polemiku između SNS i SPS, koja je počela izjavom bivšeg ministra i funkcionera socijalista Milutina Mrkonjića da je SNS “samo prekrečila Prokop”, a na koju su reagovali potpredsednici naprednjaka, nastavio je Mrkonjić, rečima da “poltroni politizuju njegovo mišljenje”.

dacic-sps / TanjugPosle Mrkonjićeve izjave da je Prokop samo prekrečen, odgovorila mu je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, rečima da je ništa ne čudi kad je reč o SPS, a da je Mrkonjić mogao bar da prekreči Prokop tokom dugogodišnjeg ministrovanja, da se nije bavio organizovanjem koncerta.

U polemiku se uključio i ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović, koji je ocenio da je očigledno da je premijer Aleksandar Vučić bio u pravu kada je rekao da će se sada svi udružiti kako bi pokušali da ga sruše.

Mrkonjić odgovara da, što se tiče podrške vladi, ona stoji u segmentima realizacije projekta koji su početi pre njih i da oni imaju tu čast da ih završavaju.

– Nemoj da ovi poltroni pokušavaju da politizuju moje mišljenje. Ako nešto znaju o saobraćaju, i jedno, i drugo, ja sam spreman da razgovaram s njima, rekao je Mrkonjić za B92.

Polemiku je u međuvremenu pokušao da smiri zamenik predsednika SPS-a Aleksandar Antić, koji je rekao da je značaj završetka radova na stanici Prokop za ovu zemlju i sve naše građane toliko veliki da nikakve polemičke reči u ovom trenutku ne mogu da ga nadmaše.

Antić, koji je i ministar energetike, kaže da se taj značaj ogleda, najpre, u činjenici da smo konačno dobili važno saobraćajno čvorište, koje je uslov za svu dalju modernizaciju transportnih koridora u Beogradu, pa i u Srbiji.

Šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić ocenio je da nema razlike između Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije kad treba napasti premijera Aleksandra Vučića i naprednjake i da to potvrđuju današnje izjave funkcionera tih stranaka.

Da Vas podsetimo:  Devojka uhapšena zbog kršenja karantina, a nije joj ni rečeno da je u karantinu

– Nema bolje potvrde reči Aleksandra Vučića da će se na političkom spektru svi udružiti protiv njega i SNS i da će pokušati da zaustave sve reforme u Srbiji i vrate Srbiju u prošlost od današnjih izjava Mrkonjića, Pajtića i Maršićanina, rekao je Babić Tanjugu.

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Dragan Maršićanin poručio je ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, koji je ranije danas rekao da o Milutinu Mrkonjiću dovoljno govori “to što daje izjave najgorim reketašima iz Kurira”, da bi trebalo da se vrati u školsku klupu i nauči osnovne pravne pojmove.

– Sve ovo što se dešava u medijskom ratu između Infomera, Dragana J. Vučićevića koji je PR Aleksandra Vučića i Kurira pokazuje koliko je Srbija nazadovala. Najpre ministar Nebojša Stefanović, koga prati jedan neprijatni nadimak i afera oko diplome, bi trebalo da zna šta je pretpostavka nevinosti, te u skladu sa tim je dužan da sasluša odluke suda, pa tek onda da kvalifikuje, kazao je Maršićanin za Kurir.

Bitno je napomenuti da DSS i reketaški Kurir od nedavno imaju dogovor o promociji DSS-a.

Babić odgovara da o Maršićaninu, čiji su rad, ocenjuje, obeležile samo afere, ne bi previše govorio, osim što smatra da je on poslednji čovek koji bi bilo kome trebalo da drži lekcije.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da smatra apsolutno nepotrebnom i štetnom svaku polemiku i besmislene svađe oko železničke stanice Prokop, ocenjujući da su za zaustavljanje tog projekta krivi oni koji se i sada okupljaju u neki novi DOS.

– To je veliki projekat i završen je, na zadovoljstvo SPS-a, u čije vreme je započet, i SNS-a, u čije vreme je završen. Ovo je svakako veliki uspeh ove Vlade Srbije, naveo je Dačić.

Da Vas podsetimo:  Dok građani udišu loš vazduh, rešenja za zagađenje ne daju rezultate

On je u saopštenju istakao da se u ovim polemikama ispušta iz vida suštinsko pitanje – zašto je posle pada Miloševića zaustavljen ovaj projekat, zašto je tadašnji DOS Prokop skinuo sa liste prioriteta, i zašto se zbog takvih štetnih odluka izgubila cela decenija.

– Za to nisu krivi ni SPS, ni SNS, krivi su oni koji se i sada okupljaju u neki novi DOS, što potvrđuje da oni ništa dobro ne mogu doneti Srbiji. I zato sam ubeđen da će Vlada nastaviti sa radom i posle izbora u istom sastavu, jer je to u najboljem interesu Srbije, što pokazuje i otvaranje stanice Prokop, zaključio je Dačić, saopšteno je iz SPS.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izrazila je zadovoljstvo što je lider socijalista Ivica Dačić demantovao Milutina Mrkonjića, ali i istakla da, za razliku od Dačića, ne misli da je polemika koja je potom usledila bila nepotrebna.

– Drago mi je što se lider SPS konačno oglasio i zapravo demantovao svog počasnog predsednika Milutina Mrkonjića da je naša Vlada samo “okrečila Prokop, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona međutim, za razliku od Dačića, ne smatra da je ta polemika bila nepotrebna, već da je i te kako bilo potrebno da se vidi šta visoki funkcioneri koalicionog partnera naprednjaka misle o rezultatima Vlade.

Mihajlović je istakla da je izjava funkcionera SPS da je Prokop samo okrečen velika uvreda za sve radnike koji su radili proteklih 420 dana na Prokopu, za firme koje su radile i sve naše projektante na tom projektu, kao i za sve u vladi koji su radili da se Prokop posle 40 konačno završi.

Na takve uvrede mora se odgovoriti, podvukla je Mihajlović.

Da Vas podsetimo:  Uzbunjivač Rade Rašović stanovnik nepostojeće države, ne zna kako je ostao bez državljanstva Srbije

– I na kraju ove polemike, želim da verujem da ovakvo ponašanje naših koalicionih partnera više nećemo doživljavati, ma koliko su me do sada puta demantovali, rekla je Mihajlović.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime