Prokupačka reprezentativka nema para ni za patike

0
1055

Vicešampionka u džudou, prvakinja države u boksu i prvakinja države u kik-boksu, Katarina Orlović (16) iz Prokuplja, iako postiže izuzetne rezultate, nema no2015-01-24_044204vca da sebi obezbedi opremu. 

Ona, kako kaže njen trener Aleksandar Prelić, preskače takmičenja jer nema novca da učestvuje na njima, a reč je o izuzetnom talentu u sportovima koji su nepopularni kod devojčica njenog uzrasta.

Iako su boks i kik-boks njena ljubav i opsesija, Katarina priznaje da sve teže uspeva da obezbedi novac čak i za osnovnu sportsku opremu.

Obično na samom takmičenju pozajmim od drugih takmičarki patike, rukavice. Nedavno sam osvojila 3. mesto na mini-svetskom prvenstvu „Kup Nacional“ u Subotici i, dok su moje koleginice izašle u trenerkama sa simbolima svojih država, ja sam medalju primila u farmerkama i dukserici – kaže Katarina za Južne vesti.

Ona pojašnjava da njeni roditelji imaju radničke plate, a uz to joj je otac bolestan, pa pola njegove plate ide na lekove.

Finansiraju sve što mogu, ali zaista sve manje para imamo za to. Trebalo bi za 2 meseca da idem na Svetsko prvenstvo i predstavljam državu, ali nemam ni opremu, niti para za put – dodaje Katarina, jedini ženski bokser u Prokuplju.

Za ovo takmičenje u Subotici, koje je bilo „ulazna karta“ za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Aziji, Katarinu i njenog trenera Prelića finansiralo je jedno privatno prokupačko preduzeće.

Nije prijatno kada ne znam da li ću otići na takmičenje i da li ću imati opremu. Ipak, boks i kik-boks volim i puno se u životu odričem zbog tih sportova. I dalje ću to činiti – odlučna je Katarina.2015-01-24_044320

Neizvesno je i njeno učešće na Državnom prvenstvu koje će se održati u martu, ali se Katarina, kao i njen trener Prelić, nadaju da će uspeti da obezbede novac za učešće.

Ona je izuzetan talenat i, za razliku od njenih protivnica, na takmičenjima ima 10 puta manje mečeva jer zaista idemo samo na ona najbitnija, jer jedino za njih nabavimo novac. Šteta je da ovakav talenat ne može da se ostvari u pravom potencijalu – kaže za Južne vesti Katarinin trener Aleksandar Prelić.

Šesnaestogodišnja Katarina je kao jedina devojčica član Bokserskog kluba „Topličanin“ i Kik-boks kluba „Toplica“ .

Da Vas podsetimo:  Natalija je RUSKINjA koja se sa petoricom sinova preselila u Srbiju

Biljana Roganović

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime