Protekt i protetika

0
882

UCESNICI MEDRESEZa milion i kusur evra koliko Bosansko nacionalno veće dobija iz budžeta Srbije kako bi Bošnjaci u Sandžaku bili „diskriminisani i narod pod pretnjom“ (op.c BNV) Sulejman Ugljanin je mogao napraviti neki bolji biznis, da baš ne uvozi plave šlemove.

Međutim, otkako je ministarsku fotelju u Beogradu zamenio pazarskim divanom on stalno ima neke ideje koje su na ivici zdrave pameti i bolesnih ambicija.

Tako mu je pre neki dan sinulo da u ime Bošnjačkog nacionalnog veća uputi zahtev Savetu bezbednosti UN kako bi isti hitno poslao međunarodne snage u cilju „sprečavanja konflikata i zaštitile bošnjačkog naroda u ovom delu Srbije kao i „preventivnog onemogućavanja novog talasa državnog terora, zločina i etničkog čišćenja u Sandžaku.“

Kad ovo čovek pročita, dođe mu da lično stavi plavi šlem na glavu – dok se ne avizaju ovi Ban Ki Munovi, njima , ipak, treba malo vremena – i potrči u Sandžak ne bi li spasio šta se spasiti može pred tom pošasti. Pre svega, Sulejmana Ugljanina, tog faktora sandžačke stabilnosti i promotera divnih međunacionalnih odnosa.
Ali, s obzirom, šta je sve do sada čovek rekao i ostao živ, verovatno ćemo ga živog i zdravog (Bogu hvala) zateći i ovaj put, samo je nejasno o čemu bi eglenisali.

Za početak, sa njim bi mogli da popričaju upravo Bošnjaci čije je nacionalno veće uzurpirao pretvarajući ga u ekspozituru svoje stranke i svim silama se trudi da ih posvađa sa komšijama.

Jer, teško da će bilo koji častan čovek u Sandžaku (bio on pravoslavac ili musliman) – na našu sreću i Ugljaninovu žalost, takvih je većina – naći neki suvisao razlog i povod za ovaj dramatični apel lidera SDA Savetu bezbednosti.
Zato, jedan predlog! Od onih državnih para, Ugljaninu kao stomatologu treba kupiti zubarsku stolicu, tutnuti mu bušilicu u ruke i nek popravlja kvarne zube.

Da Vas podsetimo:  Umesto pisma Deda Mrazu

Umesto da vadi zdrave!

ranko-pivljanin

Ranko Pivljanin

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime