„Prvi partizan“ iz Užica isplaćuje radnicima dodatnu platu za učešće na mitingu

0
1121

UŽICE – Savez za Srbiju (SzS) zatražio je smenu i utvrđivanje krivične odgovornosti menadžmenta fabrike „Prvi partizan“ iz Užica zbog odluke da isplati jednu prosečnu platu radnicima koji su išli u Beograd na završni miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Rukovodstvo ove fabrike je ozbiljno zloupotrebilo svoj položaj, nezakonito tumačilo Zakon o radu, na osnovu čega je doneta odluka da se radnicima koji su učestvovali u stranačkom skupu isplati neosnovana zarada. Ovo je konkretan dokaz zloupotrebe u političke svrhe koji jasno i nedvosmisleno dokazuje da su zaposleni u državnim firmama i administraciji organizovano dovodjeni na stranačke mitinge vladajuće većine na šta SzS sve vreme upozorava – navodi se.

SzS je, uz saopštenje, poslao i faksimil odluke rukovodstva preduzeća da se radnicima koji su 19. aprila putovali u Beogradu na miting „Budućnost Srbije“ isplati naknada u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci i kojom se šef Službe obračuna zarada zadužuje da sprovede tu odluku.

Budućnost Srbije Užice -faksimil

Taj savez je ocenio da je kampanja „Budućnost Srbije“ suštinski bila politička promocija jednog čoveka i vladajuće većine i da je, zbog toga, potrebno utvrditi i odgovornost ministra odbrane Aleksandra Vulina jer je „Prvi partizan“ u nadležnosti tog ministarstva, kao i ministra rada Zorana Đorđevića jer dopušta zloupotrebu Zakona o radu.

Izvor:  Beta

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime