Prvoamerikanci i drugosrbijanci

3
1432

Detronizacija Amerike kao svetske sile počela je upravo u Detroitu. Detroit je danas mrtav grad.

Postoji opravdana bojazan da bi Amerika od cele planete mogla da napravi još jedan Detroit.

detorit-napusteno
Danas Detroit, sutra celi svet

Nekada su tri elementarna uslova za rat bili kralj, narod i teritorija. Danas su to nepoštovanje ljudskih prava, prekomerna upotreba sile i nespremnost da se zaboravi prošlost.

Srbi su u tom smislu veoma neobjašnjivi i do kraja nepouzdani.

Hteli bi u isto vreme da budu ljudi i da budu Srbi što je teško spojivo sa tamo nekim ljudskim pravima.

Što se tiče prekomerne upotrebe sile, pokazali su da nemaju meru ni u piću ni u iću, a kamoli u sili koja Boga ne moli, ali koju ni Bog ne voli.

Najzad, Srbi se još uvek sećaju 1883. kada su uspostavljeni diplomatski odnosi sa SAD i iste godine izvezeno šljiva za milion dolara tako da su srpska deca ostala bez pekmeza, domaćini bez šljivovice, a srpske majke nisu mogle da skuvaju slatko od šljiva za decu i iznenadne goste, jer, prema objašnjenju koje je stiglo sa one strane Atlantika, nisu imale odgovarajuće šerpe.

Kasnije je Dr(agan) Palma utvrdio da su to bila ćorava posla jer se dolari ne mažu na hleb, nego pekmez, a i ne sipaju se u traktor. I da se sipaju ništa nam ne bi vredelo jer u to vreme nismo imali traktor.

klinton-vucic1
Vučić sa Klintonom: vek na pravoj strani istorije

Palmina konstatacija je, nažalost, stigla kasno jer su nas Amerikanci u međuvremenu već bombardovali.

Kad Srbin sa Srbinom razmeni tante za bupe kažu da je obavljena uspešna trampa pa s pravom očekuju da i od izbora Trampa za predsednika SAD naprave sličan dil.

Oni manje trezveni, koji se nalokaju brlje pa posle tri dana ne uspevaju da dođu sebi, nastavljaju da piju računajući da se klin Klintonkom izbija.

Da Vas podsetimo:  Pismo sa Kosova ili gde je Srbima kuća bez KiM

Kako god da se okrene, Srbima ne ginu ni tante ni bupe.

Upravo ovaj srpski slučaj analitičari zbivanja na svetskoj političkoj sceni uzimaju kao krunski dokaz da je velika laž da u Americi postoji višepartijski politički sistem. Dok su u Srbiji sva četiri ocila jedno drugom okrenula leđa, u Americi obe partije idu ruku pod ruku, misle isto, deluju isto i, da se Vlasi ne bi setili, obe ratuju bez objave rata.

Zaboravili su da Srbi imaju Đorđa Vukadinovića koji se na vreme svega seti.

Postoje, doduše, izvesni američki dokumenti u kojima se Srbija pominje u pozitivnom svetlu. Nažalost, to je napisano latinicom pa su poruku mogli da shvate samo Hrvati, Šiptari i Muslimani iz Bosne. Drugosrbijanci smatraju da je i to bolje nego da se Srbija pominje u ruskim papirima ispisanih ćirilicom koju Srbi takođe ne razumeju, ili sve manje razumeju.

Dakle, da je pobedila Hilari, došla bi nam Lili-Madlen Olbrajt i došao bi nam Bajden koji je Srbima pretio privremenim smeštajem u koncentracione logore sa pravom na ličnu higijenu, tri uravnotežena dnevna obroka i sahranu po pravoslavnim običajima.

trampe-srbine
Za sada bez suvislog potpisa

Pošto je pobedio Tramp, budući da mu je aktuelna supruga Slovenka, eto nama Tri srca Radenska, Alpskog mleka i cigareta „Sedam in pedeset“. Sve po poniženim cenama.

A da se, kojim slučajem, desilo da istovremeno pobede i Tramp i Hilari, imali bismo sve obećano u paketu: smeštaj u konc-logorima, ličnu higijenu, tri obroka, kiselu vodu, mleko, cigarete i sahranu po pravoslavnim običajima.

Posle Drugog rata Amerikanci su nam slali pakete sa jajima u prahu koje je narod zvao – Trumanova jaja.

Druga Srbija je očekivala da bi, posle Miloševićevog rata, nešto slično mogla dobiti i od Hilari Klinton. Ako ne baš jaja, onda bar nešto što ide uz njih.

Da Vas podsetimo:  ČIJI ŽIVOTI MANJE VREDE? Vojnika s maskom ili medicinskih radnika bez maske

Dragoslav Pakić

stanjestvari.com

3 KOMENTARA

 1. Kad bi se Srbi manje zezali i bili manje sizofreni vise bi glava sacuvali. Amerika je Srbima dala sve. SRBI ZA UZVRAT NISU VRATILI NISTA OSIM MRZNJE I VREDJANJA AMERIKE.Da nije bilo Amerike moje generadije n ebi postojale jer smo nekoliko godina posle rata preziveli zahvaljumuci americkoj pomoci i njihovim lekovima. Tuberkuloza je kosila zbog nemastine i gladi. Jeli su samo komunisti, koji su imali svoje magacine iz kojih su dobijali dovoljne kolicine hrane, odece ,obuce i lekova . Tada su se prvi put pohavili antibiotici ali i njih su dobijali samo ko u isti ostali su umirali od gladi i tuberkuloze. U isto to vreme, Rusija je izvlacila poslednji gram zita i ostale hrane pa cak i alkkohola koji su isli kao poklon Rusima. Bolji zivot je poceo tek posle 1948 god. Sto se tice Srba u Detroitu i tom delu Amerike to su uglavnom potomci onih izbeglica koji nisu hteli da se vrate u komunizam, ta deca pojma nemaju o “ blagodetima“ komunizma pa nije ni cudo sto grese i sto se pogresno ponasaju. Treba im pomoci da saznaju istinu.

  • Bilo nekad. Nekada je i baba bila devojka. Nekada su predsednici Amerike bili Ruzvelt i Ajzenhauer. Soroš i Rokfeler su tek počinjali karijere globalista. Bila je Jugoslavija….. Promenilo se mnogo toga od 1945. I politika Amerike i Rusija i Srbija. A kažu da je jedan od pokazatelja inteligencije sposobnost prilagođavanja promenama.
   Paseizam treba koristii isključivo u svrhu jačanja nacionalnog dostojanstva, interesa i svesti kod Srba.

  • Ameri hranili, Rusi otimali od usta, ali srecom, gorepotpisani bezimeni je uspeo da prezivi na Trumanovim jajima. Prvi i poslednji put kad su SAD pomagale Srbe i Srbiju bilo je davne 1917-te, kad je Vudrou Vilson slao novac Srbiji, i u jednoj od svojih 14 tacaka sa zalagao da ona ima izlaz na more. Pomoc 1945-48 je dolazila preko agencije UN (UNRRA), ne SAD, i bila je vecim delom iz vojnih viskova Francuske i Italije. Posle 1948-me Ameri su pomagali Titu, ne Srbima ili Srbiji. A ko je pomagao Titu direktno je odmagao Srbima i Srbiji:
   -da cementira rasparcanost Srba u SFRJ
   -da projektom muslimanske „nacije“ Bosnu od vecinski srpske pretvori u vecinski „muslimansku“
   -da zapocne proces odvajanja Kosmeta od Srbije (glavni razlog zasto je Rankovic smenjen)
   -da ustavom iz 1974-te zapocne rasturanje SFRJ po republickim granicama itd

   E bas su nas zaduzili pomazuci Titu. Takodje je vrlo zanimljiva potpuna amnezija gorenepotpisanog u vezi svega sto su nam „dali“ od 1990-te naovamo:
   – dali nam proterivanje iz Krajine i srednje i istocne Slavonije
   – dali nam etiketu zlocinackog, genocidnog naroda i „genocid“ u Srebrenici
   -dali nam Haski kengurski sud za Srbe
   -dali nam bombe, osiromasene, kasetne i obicne, prvo u Bosni, onda u Srbiji
   -dali nam da nemamo Kosmet
   -dali nam kukavicje jaje marionetskih vlada da nam rasture ekonomiju, vojsku, drzavu i samo srpstvo
   -dali nam 600.000 dusa manje nego 1992-ge itd itd

   A Srbi, prokleti, nezahvalni, pa to ti je…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime