Prvomajski proglas ASNS

0
1000

asns logo bez natpisaU Srbiji ništa novo. Još jedan 1. Maj – Međunarodni praznik rada, radnici Srbije dočekaće na urancima bez ijednog razloga za slavlje, sa najmanjom zaradom u okruženju, najnižom minimalnom cenom rada u Evropi, bez zarađenih zarada, sa strahom da će ostati bez posla zbog čega pristaju na torturu i  ucene i to samo da bi prehranili porodicu.

Na radnike Srbije primenjuje se najgori Zakon o radu u Evropi. Umesto otvaranja novih radnih mesta i povećanja broja zaposlenih, Zakon o radu doneo je samo otkaze, permanentan mobing, onemogućio elementarnu pravnu zaštitu, a položaj radnika sveo na devetnaesti vek, ispod svakog civilizacijskog minimuma.

Novi izbori doneli su staru vlast koja mora da shvati da veliko poverenje naroda nosi još veću odgovornost. Vlada mora odmah da se formira jer nema vremena za čekanje, partijski poslušnici moraju da ustupe mesta stručnim i neokaljanim na svim nivoima, politika mora da nađe balans između pohvala MMF-a i minimuma socijalne sigurnosti, a posle velike žrtve i strpljenja u proteklom periodu,  radnici i građani moraju da, konačno i stvarno, bolje i sigurnije žive.

ASNS će podržati sve programe i politike koje radnicima daju sigurnost radnog mesta, zarađene plate i poštuju i promovišu dostojanstvo rada, radnika i građana Srbije. Beskompromisno ćemo se boriti, svim sindikalnim i pravnim sredstvima, za poštovanje zakona i kolektivnih ugovora, prava svakog radnika i sindikata, a protiv samovolje i bahatosti poslodaca i države.

ASNS, ovog 1. Maja, zahteva:

SUŠTINSKE PROMENE – ŽELIMO ODLUČNU, REFORMSKU VLADU, ŽELIMO POLITIČARE KOJI POŠTUJU RADNIKE I GRAĐANE, HOĆEMO STRUČNE I ODGOVORNE LJUDE, A NE POLITIČKI PODOBNE DRUGOVE, HOĆEMO VIŠE RADA I HLEBA, A MANJE IGARA, HOĆEMO UJEDINJENE SINDIKATE KOJI ĆE ZAJEDNO I SOLIDARNO DOPRINETI DA KONAČNO IMAMO BOLJU SRBIJU U KOJOJ ĆE RAD I RADNIK BITI POŠTOVANI.

Da Vas podsetimo:  Jovović, Fon Štaufenberg i sveta osveta

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime