Puč propao, Svastikin but prošao

0
704

Srbija je od ostatka sveta najdalje otišla u primeni savremenih tehnologija. Prvi put u modernoj istoriji, u vreme ove Vlade, i prvi put na planeti Zemlji, Srbija za snabdevanje mesom i njegov transport koristi – vremeplov.

glz-svinje
Foto: 4.slikomat.com

Njime je iz 1982.godine u Crnu Goru dopremljeno 600 tona smrznutog mesa za Srbiju.

Ako me pitate zašto nije direktno u Srbiju, nego u Crnu Goru, odgovoriću vam i ako me ne pitate:

Zato što, kao najmlađi partner NATO alijanse, Crna Gora sada suvereno može da kaže da u njihove luke nije pristao brod sa 600 tona odležalog NATO mesa, berba 1982.

I neće nas, naši prijatelji, slagati, kada to kažu, jer sada, kao ”još malo pa član NATO”, Crna Gora sa svim svojim lukama i vascelom obalom – slobodno u suvereno, kada god joj se poželi, može da pristane uz bilo koji NATO brod na Jadranskom moru!

Pa i van jadranskog akvatorijala: može, ako hoće, u sred Bermudskog trougla, oca mu, da mu oca očinjeg, tom trouglu…!

A, NATO će reći: sve je to laž i propaganda, otkud nama meso iz 1982.godine? Da smo ga imali, davno bi ga naše snage izele, pa ne bi ni Crnu Goru u NATO namamili, do – da bi se pršuta dočepali!

Kao da naše bezbednosne službe ne znaju…

Godine 1982. koju u NATO zovu i ”gladna godina”, u Bermudskom trouglu nestao je NATO brod sa 600 tona smrznutog mesa…

I – pojavio se kada i gde?!

Pre nekoliko dana ispred luke Bar!

I odmah razmereno u pakete od po deset kilograma, po ceni od 1,2 evra.

Za deset kilograma.

Samo troškove merenja da pokriju!

Neće da zarade!

Zašto meso – Srbima bud-zašto?

Da Vas podsetimo:  U Tami Blago – Sveta gora nadomak Beograda

Zato što su Srbi pojeli onoliki osiromašeni uranijum!

Toliko su siromašni!

I namera je NATO darodavaca da se to meso Srbiji praktično poklanja u lancu ”Second hand” mesara koje će se otvoriti pored puta Srbije ka Evropskoj uniji…

Ali, gle! Gramziva mesna industrija Srbije, u strahu od nemačkih svinja koje će Tenis da zapati u Srbiji, odlučila da formira sopstvene zalihe jeftinog NATO mesa – tako što će čitav tovar iz onog vremeplova sakriti u viršle, salame, mesne nareske i paštete…

Istovremeno, srpski carinici, vaterinarski i svi ostali inspektori, zdušno su poručili: neće proći!

I još kažu: ako i prođe takvo meso, lako ćete ga prepoznati, jer ima ukus kartona…!

Prosvetlili su me: sada sam konačno siguran u ono što odavno sumnjam – sveže meso iz megamarketa u Srbiji ima ukus kartona!

To za RTS kažu i naše komšije Bugari, stari Evropljani: od kada su u EU, svejedno im je jedu li kartonske kutije ili krmenadle!

Zato dolaze u Srbiju da, u malim mesarama, koje se još uvek snabdevaju živim mesom, pazare davno zaboravljeni ukus i miris…

A, ako želite da me pitate – šta se u senci svinjarije sa mesom dešava ovih dana sa atentatima i atentatorima, sa srpskom i crnogorskom skupštinom, sa neuspelnim državnim udarom na Muamera Zukorlića, sa štrajkom prosvetara i sudova, sa izveštajem o četiri godine vlasti, ”zipovanim” u prvih sto dana, a ne pitate me, ja ću vam ipak odgovoriti:

Vojska će odustati od najavljenog štrajka, jer ide na granicu da je čuva od ilegalnih prelazaka NATO krmenadli, vešalica i rebara…

Akcija se zove: ”Svastikin but”.

Radoje Andrić

www.iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime