Pukovnik Kasad: O Putinovom „nestanku“

1
834

putinafpPo mom subjektivnom mišljenju, on će se za nekoliko dana pojaviti u javnosti, i to pojavljivanje će biti povezano sa razvojem situacije u Ukrajini, koja je sada na rubu velikog rata. Zapravo, mislim da je huntino podrivanje Minskog sporazuma Putinu dovoljan razlog da porazmisli i pripremi se za donošenje određenih odluka.

Danas je zvanično poslednji dan do kada Vrhovna rada Ukrajine može da usvoji rezoluciju o posebnom statusu svojih bivših oblasti, Donjecke i Luganske. Ako se odluka ni danas ne donese, onda će to biti direktno kršenje „kompleksa mera za sprovođenje Minskog sporazuma“.

Počinje i vremenski interval između 15. i 20. marta, a na njega se iz različitih izvora ukazuje kao moguće vreme nastavka velikih borbenih dejstava koje će inicirati kijevska hunta. Rusija će na moguću propast sporazuma reagovati na jedan ili drugi način. Sasvim je moguće da se sada približavamo bifurkacionoj tački, s koje će situacija u Ukrajini početi da se bitno menja.

Tako da verujem da će Kremlj u narednim danima odrediti svoju strategiju i objaviti je, na jedan ili drugi način. S obzirom na vojnu situaciju u DNR, pretpostavljam da je strategija iza zatvorenih vrata već određena i da će jedan njen deo Putin objaviti.

Autor: Boris Aleksandrovič Rožin
Izvor: Colonel Cassad (in English)
Preveo i priredio za Ćirilizovano i SRBIN.INFO: Aleksandar Jovanović

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime