Punjena pogača: Slavsko predjelo za koje će vam SVI tražiti recept

0
122
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 350 gr brašna; 120 ml mleka; 10 gr kvasca svežeg; 1 kašika ulja; 1 kašičica šećera; malo soli.

Nadev: 100 gr tvrđeg sira; 100 gr suve kobasice; malo suvog vrata; čeri paradajz; masline; malo ruzmarina; 3 čena belog luka.

Priprema: U mlako mleko dodati šečer i kvasac pa kad se istopi dodati ulje, brašno i so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti pola sata da se odmori pa ga prebaciti u manji pleh koji je obložen pek papirom.

U testo ubaciti šećer, suvi vrat paradajz sečene na pola beli luk sečen na četvrtine.. Premazati uljem, iskidati ruzmarin pa pobacati preko pogače, krupnu so, kim. Peći na 200 stepeni C 35 min.

Izvor: opanak.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime