Putarina do „Naisa“ kao do Beograda i nazad…

1
1146
Naplatna rampa Niš / Foto: Vanja Keser

Nišlije koje su se javile redakciji Južnih vesti kažu da su, bez obzira na „besplatnu“ kartu, morali da plate 1.860 dinara – putarinu kao da su putovali do Beograda i nazad, iako su samo bili do Naisa. U hotelu kažu da je cena putarine 30 dinara, ali da vozači moraju da uđu na jednu, a izađu na drugu naplatnu rampu.

Neko je juče, drugog dana naplate putarine na rampama oko Niša, išao do motela Nais na kafu. Neko je išao do ispostave Auto-moto saveza Srbije koja se nalazi nedaleko od hotela, a svi su imali isto iskustvo – morali su da plate punu cenu putarine bez obzira da li su imali “besplatnu” gradsku kartu ili ne.

Danas sam se uključio na naplatnoj rampi Matejevački put i otišao do Auto-moto društva koje se nalazi pored Naisa. Za 15 minuta sam se vratio i platio na istoj rampi 1.860 dinara, kao da sam bio do Subotice – žali se jedan Nišlija.

Uvidom u cenovnik putarina Puteva Srbije zaključuje se da to nije putarina do Subotice, već cena putarine do Beograda i nazad obračunata po tarifi „najskuplje“ naplatne rampe oko Niša koja se nalazi kod Malče.

Istu sudbinu doživela je i ekipa televizije N1 koja je samo iskoristila podvožnjak koji se nalazi kod hotela Nais i pokušala da se vati na istu naplatnu rampu kroz koju je ušla na auto-put – „Niš-sever“.

Ovo „zadovoljstvo“ od Niša do Naisa i nazad auto-putem, košta 1.860 dinara – piše N1.

Međutim, na kraju se oglasio i hotel Nais odakle objašnjavaju da vozači moraju da menjaju rampe kada dolaze do hotela – ne mogu da izađu na istu na koju su ušli. Ako se pridržavaju tog pravila, oni koji imaju “besplatne” karte za dolazak do hotela neće platiti ni dinar.

Da Vas podsetimo:  Srbija troši čak pet puta više energije od zemalja EU

Oni koji ih nemaju platiće 30 dinara ili više, u zavisnosti koje rampe koriste za ulazak, odnosno izlazak sa auto-puta.

Zbog zatvorenog sistema naplate putarine građanin koji autom ide iz Niša, kada prođe na jednu rampu, mora da se vrati u Niš kroz drugu rampu. Novinar je platio 1.860 dinara zato što ga je verovatno sistem prepoznao kao nekoga ko želi da naruši taj zatvoreni sistem naplate putarine jer je prošao i vratio se na istu rampu – navodi se u saopštenju hotela, koje prenosi N1.

Do hotela se, kako kažu, može stići i regionalnim putem preko Čamurlije, a ne samo auto-putem.

Podsetimo, 4 naplatne rampe oko Niša počele su sa radom prekjuče, a već drugog dana je na skoro svim stanicama bio kolaps, jer je rampa kod Matejevačke petlje nekoliko sati bila bez struje.

Nišlije koje imaju “besplatne” karte mogu i dalje da koriste auto-put kao obilaznicu samo uz pomenutu kartu, dok svi ostali moraju da plate putarinu koja se kreće od 20 do 80 dinara.

A. Stankov
Izvor: Južne vesti, N1

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime