Putin otkrio svoju najveću tajnu!

0
1010

putin– Iskreno govoreći, otac nije voleo čak ni da pominje tu temu. Ali kada su odrasli razgovarali bio sam prisutan i sve informacije o ratu i o tome šta se dešavalo sa porodicom saznao sam iz tih razgovora – navodi Putin.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ovih dana u kolumni objavljenoj u listu “Ruski pionir” objasnio kako su njegovi otac i majka čudom preživeli Drugi svetski rat.

Njegov otac služio je vojsku u Sevastopolju, u podmorničkim jedinicama.

– Pričao je kako su ga ranili. On i još jedan njegov drug krenuli su u manju akciju u nemačku pozadinu. Došli su do nemačkog bunkera, ali odatle je izašao snažan momak. Oni nisu mogli ni da mrdnu jer su bili na meti mitraljeza, a nemački vojnik je izvukao granatu, a onda i drugu, i bacio na njih – piše ruski predsednik, navodeći i da je njegov otac tada teško ranjen.

Putin otkriva da mu je otac čitav život proveo sa šrapnelima u nozi, koji nisu nikad izvađeni.

– Noga ga je bolela, a stopalo nije bilo pokretno. Sitni šrapnele lekari nisu dirali da kosti ne bi napukle. Hvala Bogu, otac nije izgubio nogu, jer se njime bavio dobar lekar – napisao je Putin.

Dok je otac ratovao, njegovog starijeg brata odveli su od majke u Dečiji dom, da bi ga kasnije evakuisali. Tamo se razboleo od difterije i umro tokom blokade Lenjingrada, odnosno današnjeg Sankt Peterburga.

– Otac je, kad su mu dozvolili da hoda, stao na štake i pošao kući. Kad je stigao, video je da bolničari iznose tela mrtvih iz ulaza, a među njima i njegovu ženu. Prišao je i učinilo mu se da ona diše. Rekao je bolničarima da je još živa, ali su mu bolničari odgovorili da će izdahnuti kasnije i da neće preživeti – ispričao je ruski predsednik.

Da Vas podsetimo:  Ćeraćemo se još

Vladimr Putin pritom kaže da je njegov otac tada na bolničare krenuo sa štakama i primorao ih da majku vrate u stan.

– Bolničari su mu rekli da će učiniti kako kaže, ali su ga upozorili da neće u taj kraj dolaziti ponovo bar dve do četiri nedelje i da će, ako žena umre, morati sam da se snalazi. Ali, on je nju podigao na noge – ostala je živa. I živela je do 1999. godine. A otac je umro krajem 1998 – navodi Putin.

– Mama mi je pričala kako je dolazila kod oca u bolnicu gde je ležao posle ranjavanja. Imali su malo dete od tri godine. Glad, blokada… Otac joj je davao svoje bolničko sledovanje, krišom od lekara i medicinskih sestara. Ona bi ga sakrila, nosila kući i hranila dete. Onda je on u bolnici počeo da pada u nesvest od gladi i lekari i sestre su shvatili šta se događa i nisu je više puštali – napisao je Putin

Ovo nije prvi put da Putin piše za “Ruski pionir”. Dok je bio na funkciji premijera, u maju 2009. godine ispričao je za taj časopis zašto ne treba otpuštati ljude, a ako već mora da ih otpusti – da to radi sam.

U septembru 2010. svoju kolumnu posvetio je naučnicima, ispričavši da mu se sviđaju “poduhvati uz učešće životinja” i kako se u tim slučajevima rešavaju pitanja bezbednosti.

srbijapress.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime