Istina o Srbima – rad na arhivskoj građi

0
793

Arhiva IOSNa slici u tekstu je deo od preko 2.200 DVD-a, kaseta i diskova iz arhive IOS-a (Istina o Srbima) prebačenih na Hard diskove, sa pisanim i vizuelnim dokumentima o globalnim, istinitim dešavanjima na prostoru bivše Jugoslavije. Arhiva je osigurana tako što se nalazi u tri primerka, na tri različita područja. U Beogradu i u Hamburgu je na hard diskovima, a u Geteborgu na DVD-ima.

Potrebni su saradnici koji imaju osnovnog znanja video montaže i interesovanja za arhiviranje filmskog i pisanog materijala po temama, vremenu i mestu ratnih sukoba u Hrvatskoj, Bosni, na Kosovu, bombardovanja Srbije i Crne Gore i političkih činilaca u bivšoj Jugoslaviji i svetu. Zainteresovani mogu da se jave na mail humanvoice@telia.com sa priloženim CV-om i opisom šta mogu da rade, naravno ne besplatno, već uz dogovorenu nadoknadu koju bismo odredili u direktnom kontaktu.

Važno je još jednom da napomenemo da zainteresovani treba da budu sa mestom stanovanja u Beogradu ili okolini, u Hambugu ili okolini, ili Geteborga i okolini. Materijal ne bi dobijali za nošenje i rad u svojim kućama, već bi u Beogradu dolazili u prostoriju koja se nalazi u centru Beograda, a u Hamburgu i Geteborgu na naznačenu adresu nekog od udruženja naše dijaspore. Vreme nije fiksirano određenom satnicom, već biste slobodno dolazili u vreme koje vama najbolje i najviše odgovara i radili biste na našim kompjuterima.

Nikola

Nikola Janić

www.janic.se
www.koreni.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime