Ranjen Lončarev kum, Gašićev gorila

0
1475

Miodrag Stojanović, kum Zlatibora Lončara, koji je u utorak ranjen hicem iz pištolja, odbija saradnju s policijom i tužilaštvom.

Iako je službeno lice zaposleno u Bezbednosno-informativnoj agenciji, Stojanović ne želi da otkrije ko je i zašto pucao u njega. Rezultati veštačenja njegovog pištolja pokazuju da ga Stojanović nije koristio u tom obračuni, niti da je s njim sam sebe povredio.

Posle određenog staža u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Stojanović je prešao u BIA, gde je sve vreme radio u obezbeđenju direktora. Na čelnom mestu tajne policije smenjivali su se Rade Bulatović, Saša Vukadinović, Nebojša Rodić i Aleksandar Đorđević, a u timu koji se brinuo za njihovu bezbednost nalazio se Stojanović. Tu je ostao i po dolasku Bratislava Gašića.

S obzirom na kumovske veze s ministrom Lončarem bilo je očekivano da i Stojanović dobije neku funkciju u Vladi Republike Srbije. Do toga nije došlo jer je Lončaru bio korisniji u BIA, gde je imao pristup zanimljivim informacijama i direktoru Gašiću.

Lončar i Gašić povezani su i aferom „Helikopter“, koja je u smrt odvela sedmoro ljudi. Aleksandar Vučić ih je zaštitio i sprečio istražne organe da utvrde da li su, zloupotrebom službenog položaja, posredno izazvali tu tragediju. Lončar je blisku saradnju sa Gašićem nastavio i prilikom medijskih hajki na Aleksandra Rodića, bivšeg vlasnika Kurira, zatim Sašu Jankovića i Sergeja Trifunovića.

Privremeni gubitak kuma Stojanovića, koji će biti opravdano sprečen da radi u BIA, ne predstavlja veliku štetu za Lončara. Ministar zdravlja ionako tvrdi, ne bez osnova, da u BIA ima veći uticaj i više svojih kadrova nego Gašić. Ipak, ako Stojanović odluči da progovori i prizna ko ga je i zašto napao, može da se očekuje da se otkriju tragovi koji vuku prema Lončaru.

Da Vas podsetimo:  Andrej Vučić i žandarmi: Presuda za tuču na Paradi ponosa

Izvor: predragpopovic.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime