Rasprodaja Srbije

0
1483

rasprodajaPočela je velika rasprodaja srpstva. U njoj prednjače oni koji Srbijom se kite i njom vladaju. Pa vama se gospodo, ako vas tako mogu nazvati, sada obraća jedan iz naroda da vas pita zašto to radite? Za vas je svet potreba skupa i nedostižna, ali znam da ćete dobiti sve ako prodate ili uništite ono što je naše. Ne optužujem ja vas. Niste vi krivi što vas je Đavo uzeo pod svoje.

Milan RuzicAli, zašto prodajete ono što je naše? Pa koliko vredi desna ruka Jovana Krstitelja? Kako staviste cenu na krst? Prodajete im sve što se u ruke ili u pamet može uzeti. Kada nemate sitno da im vratite kusur, vi im umesto tog kusura dajete „beznačajna“ jevanđelja pošto ste Miroslavljevo menjali za vikend u Parizu. Vuka i NJegoša im prodajete po nabavnoj ceni, a znamo da ih je naš narod dobio besplatno i to direktno iz tih velikih umova. Zadovoljni prodajom Tesle, u džepove im kao poklon, u znak zahvalnosti za velike pare, trpate Svetog Savu i Simeona Mirotočivog. Devet Jugovića po ceni jednog, a majku njihovu gratis. Vojvodu Prijezdu budzašto, a Višnjića cenite sitno jer je on za vas, usled oduzetog očinjeg vida, oštećena roba. Andrić i Selimović odoše za sitninu jer ih smatrate uvoznom robom. Bogorodicu Trojeručicu, Filermosu i Odigitriju im dodeljujete kao nagradu za to što ste uspešno trgovali.

Spalili ste mnogo toga, ali Hilandar niste uspeli. Gorele su srpske kuće, ljudi, crkve, sveci, sve je gorelo. Siguran sam da to nije krivica naroda. Gorelo je, pa je plavilo, samo nikad nije bilo onako kako treba da bude. Noću mirno spavate, danju lagodno živite, pa se nađe ovako jedan iz naroda da vas upita kako to uspevate? Pretesterisali ste Srbiju, pa je sad prodajete u delovima. Prodajući zemlju, prodajete sebe, prodajete narod, prodajete Boga.

Da Vas podsetimo:  Još jedan krug pakla

Šta vam je još ostalo neprodato i neprocenjeno? Ima li nečega osim pozicije što ne biste prodali? Ko je taj koji može da proceni koliko vredi srpstvo i Srbija? Ko je taj koji će nas sve kupiti? Da li će njemu biti potrebno ono što je kupio ili kupuje samo kako bi kupljeno proćerdao? Pa čemu da se nada narod koji ima cenu?

U želji da sve uništite i prodate se što jeftinije, u džepu vam novci srpstva, a na zgarištu vam vez Jefimije.

Milan Ružić

http://iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime