Razgovori sa Draganom gost Džon Bosnić: Srbi i Novi svetski poredak!

0
785

U novoj emisiji medijske kuće Centar „Razgovori sa Draganom“, dr Dragan Petrović, sa svojim gostima otvara jednom nedeljno društvene i političke teme na jedan kritički naičn. U prvoj emisiji koja je izazvala veliko interesovanje publika gost je bio Branko Dragaš, a u ovoj emisiji gost je Džon Bosnić, srpski i kanadski novinar, savetnik i politički aktivista.

Bosnić je u svom životu prošao put od uzornog Kanađanina srpskog porekla, koji je prvi u generaciji u Novom Branzviku diplomirao na Fakultetu političkih nauka, potom postdiplomac u Montrealu, bio društveno aktivan, sportista, preduzetnik, radio u medijima, najzad postao i politički aktivista, poslanički kandidat. Potom je bio savetnik japanske vlade i uticajan svojim tv emisijama i radom u istaknutim novinama u Japanu, da bi nakon boravka u više zemalja Azije i Evrope, poslednjih deceniju i po u Srbiji, gde je prepoznatljiv kao novinar i politički delatnik.

Bosnić ima puno energije, optimizma i za njega ne postoje nerešivi problemi, on svuda traži rešenje i idealni kompromis, koji momentalno razoružava sve potencijalne kritičare. U geopolitičkom smislu zauzima antiglobalistički stav, podršku demokratiji i slobodi govora, pravo na različito mišljenje, naglašen srpski indentitet, i veru u snagu i bliskost sa Rusijom. U ovoj emisiji teme su bile pozicija Srba u odnosu na mondijalne centre moći, mogućnosti i izazovima koje stoje pred nama. Bosnićevo mišljenje u dijalogu sa Petrovićem, o pitanju Kosova i Metohije, medijskoj blokadi, budućnosti Evropske unije, američkoj politici u svetu, ali i o stanju u Srbiji, medijskoj blokadi,protestima, ekonomskim problemima i šansama privredne obnove i rasta, demografskom izazovu, migrantskoj najezdi, mogućnostima srpske spoljne politike i popravljanja imidža u svetu.

Dragan Petrović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime