Razmišljanje i dileme prosečne Srpkinje (2)

1
1342
Foto: printskrin Youtube

U  prevodu, rodni identitet  daje mogućnost subjektivne odluke (izbora) kog ćete pola biti, odnosno vi ste ono čime se osećate nevezano za biološku odrednicu, pa se tako neke žene izjašnjavaju kao muškarci  a druge kao žene koje vole te žene koje se osećaju kao muškarci, ili se neki muškarci osećaju ženama i vole muškarce koji vole samo muškarce koji se osećaju ženama. Simptomatično je to što se žene koje se osećaju muškarcima trude i da izgledaju kao biološki muškarci, piju hormone,  odevaju se kao muškarci i u vezi dominiraju kao muškarci, dok  muškarci koji se osećaju kao žene takođe svoj lik formiraju prema nekim društvenim stereotipima  protiv kojih se navodno bore,   pa se odevaju kao žene, piju hormone i  „svoj ženski lik formiraju kao „slabiji“, „gluplji“, „ne tako sposobne“  jer su upravo to one ekstremno loše karakteristike, kako žena treba da izgleda i da se ponaša, …„”(arhiv2017.labris.org.rs/kolumna-uradi-sama-3 ). Naravno postoji i mogućnost hirurške promene pola ali niko nije objasnio šta se događa ako npr, za nekoliko godina taj muškarac sa  subjektivnim osećajem sebe kao žene  odjednom počne subjektivno da se oseća kao biološki muškarac koji voli žene. Ali to su već finese, osnovno je da  te zajednice podležu  organizovanju na tradicionalnom principu  podele uloga “nadmoćni muškarci i  potčinjene  žene” i nije mi jasno čemu sve to maltretiranje. Upadamo u zamku  koja se  zove rodna neutralnost  jer, kao, ako se  žene izjašnjavaju kao muškarci  a muškarci kao žene , to bi kao trebalo da neutralizuje tradicionalnu ulogu muške nadmoći, a relano se samo menjaju uloge  i dolazi do transfera karakteristika tradicionalnih odnosa  na neke nove  odnose bazirane na netradicionalnoj seksualnoj orjentaciji, pa sad više nisu muškarci ti koji maltretiraju žene, već žene maltretiraju žene i muškarci maltretiraju muškarce i ponovo imamo maltretiranje,  sa zamenom uloga u maltretiranju. ( nemojte mi reći da kod tih parova nema  ljubomore, agresije, problema ).   Gde je tu rešenje problema? Nema ga, jer je cilj  stvoriti problem koji će uništiti tradicionalnu porodicu i potpuno poremetiti   dostignuća  istorije i kulture, tradicije, vere. Zamislite Romea koji ispod balkona  izjavljuje ljubav nekoj dlakavoj Juliji sa širokim ramenima  ( ne mislim na vreme kada su muškarci glumili sve uloge ) pa Otela kako je ljubomoran na nekog-u  brkatu Dezdemonu, pa zamislite  da je, kojim slučajem, Afrodita prevarila  Parisa pa mu umesto najlepše žene  utrapila neku Helenu sa bradom i brkovima i da trojanski rat započne zbog lepotice sa visuljkom među nogama  a vi, vekovima kasnije, gledate u filmu Breda Pita kako čupka dlakave grudi umesto da miluje jedra ženska nedra….

Da Vas podsetimo:  Referendumsko NE – argumenti ZA

U okviru te imitacije tradicionalnih odrednica, rodno neutralni se bore da žive kao porodica odnosno dve mame i dve tate i žele da usvajaju decu ali pre svega žele da toj deci nametnu ideologiju koja im identitet određuje prema seksualnoj orjentaciji koju im ta skupina implicira.Kolika je opasnost ovakvih poduhvata najbolje se vidi iz reči  bečkog neurologa, psihijatra i psihoterapeuta dr. Raphaela Bonellija

“Liberalna ‘pedagogija’ pokazuje se kao potpuno promašena, a psihološki gledano, radi se o metodama kojima se služe pedofili: deca se zbunjuju mnoštvom prevremenih i neprikladnih informacija o seksualnosti, zbog čega postaju žrtve tih trauma i razvijaju nezdrav odnos prema seksualnosti. Potom postaju potencijalne žrtve samih pedofila ili i sami postaju počinitelji pedofilskih kaznenih dela. Na kraju, dobijamo zatvoren krug i spregu liberalnog polnog odgoja, širenja polnih bolesti i seksualno razvratnih i problematičnih pojedinaca, s čijim sve većim brojem i sve veći deo društva postaje imuno na takve sadržaje. Tako postupno, ono što  je nekada bilo nezamislivo i nenormalno, postaje prihvatljivo i normalno. “http://zdravstveniodgoj.com/news/becki-psihijatar-i-psihoterapeut-o-ranom-i-opcem-spolnom-odgoju-u-skolama-psiholoski-gledano-radi-se-o-metodama-kojima-se-sluze-pedofili

Ono što daje dodatnu težinu celom problemu, je angažovanje uporne, uskoorjentisane i dobro plaćene mašinerija za kontrolu sprovođenja odredaba IK. Da bi shvatili kako to u praksi izgleda  i ko sve finasira  sprovođenje IK, navešću  vam podatke sa sajta  Autonomnog ženskog centra  koji je uključen u realizaciju IK nakon ratifikacije od strane Skupštine Srbije. Elem na sajtu stoji  sledeće;

Za period 2014 do 2015

U realizaciji celog projekta kao partnerske organizacije učestvuju:  Centar za žene žrtve rata (Hrvatska), Udružene žene (Bosna i Hercegovina), Društvo SOS (Slovenija), Nacionalni savet za ravnopravnost polova – SOŽM (Makedonija) i Mreža Žene protiv nasilja Evropa – WAVE (Austrija), a saradnik Evropski Ženski Lobi (EWL).

Da Vas podsetimo:  OSTAVKA: REČ ZA KOJU NAPREDNJACI NE ZNAJU. OSIM KAD IM JE VOĐA NE POMENE

Lokalne partnerske organizacije u Srbiji  na projektu su:  SOS telefon Vranje, Osvit (Niš), Centar za podršku ženama (Kikinda), Iz kruga Vojvodina (Novi Sad), Ženski centar (Užice) i Peščanik (Kruševac).

Projekat finasira:  Evropska unija u okviru IPA programa – Civil Society Facility Framework Partnership Agreements

Podršku projektu u Srbiji pružaju: Institut za održive zajednice (ISC) i Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID)

Osnovni  cilj projekta   je „ doprinos uspostavljanju sveobuhvatnih zakonskih rešenja i politika za zaštitu od rodno zasnovanog nasilja na Zapadnom Balkanu, kao uslov za dostizanje demokratije, ispunjenje ljudskih prava, socijalno uključivanje i usklađivanje sa evropskim vrednostima.»

Za period od 2016 do 2018. Nulta  tolerancija za rodno zasnovano nasilje

Projekat finansira: Kvinna till Kvinna, Švedska

Trajanje projekta: 1. oktobar 2015 – 31. decembar 2018.

Cilj ovog projekta je povećanje vidljivosti ljudskih prava žena i učešća ženskih organizacija u dokumentima i procesima pristupanja Evropskoj uniji.

Nulta  tolerancija za rodno zasnovano nasilje 2016 do 2018

Projekat finansira: UNTF – Fond Ujedinjenih nacija za suzbijanje nasilja prema ženama

Trajanje projekta:  3 godine (januar 2016. – decembar 2018. godine)

Cilj projekta je da doprinesemo povećanju bezbednosti mladih devojaka u srednjim školama i na fakultetima u Srbiji od seksualnog i rodno zasnovanog nasilja.

U popriličnom smo problemu a da toga nismo ni svesni.  Ekonomski  i  politički teška situacija u društvu kao i sistem poremećnih vrednosti koji obesmišljava moral, etiku, poslovne i private odnose i utiču na ponašanje ljudi ,  rezultiraju  povećanjem nasilja  u međuljudskim odnosima  pa samim tim  i nasilja u porodici i školama.

Takvo okruženje je najveći krivac  i za sve komponente koje utiču na nisku stopu nataliteta i borbu sa belom kugom i politika nametanja rodne ideologije bi samo dodatno satrla  sve manju i sve ugroženiju srpsku zajednicu. Mnogo veći učinak bi imalo ukidanje rijalitija i boba protiv korupcije i kriminala, poboljšanje ekonomskih uslova života, povratak veri i  jačanju tradicionalne uloge  porodice, ali to su pitanja koja   direktno podrivaju temelje opstanka korumpirane i nesposobne vlasti, koja manipuliše haosom da bi sprovodila haos, i  mnogo je jednostavnije dozvoliti da nas satru  destruktivnim ideologijama.

U prošlom članku sam pisala o namerama vlasti da odlazak mladih, obrazovanih i biološki sposobnih za reprodukciju stanovnika, zameni mladim migrantima muslimanske vere, koji doduše imaju visoku stopu nataliteta ali i predstavljaju grupaciju kojoj nećete moći da nametnete ni jednu drugu vrstu ponašanja u porodici, ili van nje, osim one koju propisuje njihova vera, običaji i tradicija  a opšte je poznato kakav položaj ima žena u takvom okruženju i pri tom ne mislim samo na žene koje su pripadnici njihove zajednice već i  i na divljačko ponašanje prema ženama koje ne pripadaju njihovoj veri .  Nemačka je ratifikovala IK, ali da li je uspela da zaštiti svoje žene od migranata iako je tekst IK u tom delu prilično jasan?

Da Vas podsetimo:  Deseta srpska medalja

Da, znam, ne morate da me podsećate da je i Turska ratifikovala IK ali, nikada nećete da me ubedite da se ona i sprovodi  kroz teror  koji se nameće Srbiji  a još manje ćete me ubediti da  će Afganistanci i Pakistanci, Iranci  ili neki pripadnici afričkih plemena  promeniti svoje ponašanje prema ženama  i prihvatiti rodnu ideologiju ili preciznije rečeno  dozvoliti i ženama da se subjektivno izjašnjavaju o rodu. .

Skupština Srbije je  požurila sa ratifikovanjem IK, promenjeni su i usklađeni već i neki zakoni,  ali nametanje i prihvatanje rodne ideologije nam nije potrebno i, iskreno se nadam da među “glasačimapodirektivi”  u Skupštini  ima i onih koji nisu neodgovorni idioti  i koji razmišljaju o posledicama svojih odluka i pritiskanja  na zvonce. Jer to “samo zvonce” danas, već sutra će biti “Srbima odzvonilo”.

Ono što moramo shvati   je činjenica  da  manji deo naše populacije ( ne znam koliko, pretpostavka oko 20%) pripada LGBT grupaciji, da taj deo naših sugrađana ima potrebu  da se promeni njihov socijalni i pravni status  i da smo kao društvo u obaveze da ispoštujemo njihove specifičnosti i različitosti. Ali, moje je mišljenje da agresivno  uvođenje ideologije  rodnog identiteta  manipuliše sa osećanjima i potrebama LGBT zajednice i da  im donosi više štete nego što koristi jer, bar sudeći po pripadnicima LGBT grupacije koje poznajem, njihov cilj nije konfrontacija i uništenje, već zajednički život sa tradicionalistima  i  ne dopada im se pretvaranje njihovih spcifičnosti  u  oruđe  velikih i moćnih sila,  koji žele da kontrolišu svet.

Gordana Sekulić

_________

Razmišljanja i dileme prosečne Srpkinje (1)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime