Reakcija HRT-a posle skandalozne emisije o Jasenovcu

1
1144
Javno vlasništvo

Programsko veće Hrvatske radio-televizije održaće u ponedeljak, 4. juna, hitnu sednicu zbog emisije „Dobar dan, Hrvatska“ od 30. maja, u kojoj je gostovao novinar Igor Vukić.

Vukić je izneo niz neistina o prirodi i funkciji koncentracionog logora Jasenovac, tvrdeći da je to bio sabirni radni centar, te da u njemu nisu ubijana deca, već da su, naprotiv, ona tu imala mogućnost školovanja.

Hrvatski javni servis je saopštio da će na toj sednici Programsko veće raspravljati o programskom sadržaju te emisije, a kako je javila HINA, pozivajući se na svoja saznanja, sastanku bi mogli da prisustvuju i predstavnici Nadzornog odbora te televizije.

Sazivanje sednice Programskog veća usledilo je nakon jučerašnje reakcije rukovodstva HRT-a, koje se saopštenjem ogradilo od te emisije i Vukićevih stavova.

„HRT osuđuje sve počinjene ratne zločine, pa tako i one počinjene na području nekadašnjeg koncentracionog logora Jasenovac, kako se oni više nikada ne bi ponovili. Takođe, HRT ističe da su svi zaposlenici, novinari i urednici javnog medijskog servisa obavezni da budu objektivni i nepristrasni, te da poštuju pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske“, navedeno je u saopštenju.

Inače, reakcija HRT-a usledila je nakon emisije koju uređuje Karolina Vidović Krišto i u kojoj je ugošćen novinar, publicista i sekretar Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac Igor Vukić.

Vukić je, kako je prenela HINA, poznat po tvrdnjama o prirodi i funkciji koncentracionog logora Jasenovac prema kojima je to bio radni logor i sabirni centar radne snage, kao i da u njemu nije bilo nikakvih masovnih i serijskih ubistava.

rs.sputniknews.com/Tanjug

1 KOMENTAR

  1. Šta je to čudno,kako se ponašaju u Hrvatskoj,kada se vidi kako se ovde ponašaju deca komunista na vlast,onih koji su doveli tita u Srbiju,onih koji su aminovali ustaške zločine,dovodeći u partizane bivše ustaše,koji su potom po Srbiji jurili i masovno ubijali Srbe,nazivajući ih NARODNI NEPRIJATELJI.Ti isti titovi komunisti su hapsili sve one srbe koji su posle rata opisivali ustaške zločine,a očevi ovih danas su hapsili Srbe jer su remetili bratstvo i jedinstvo sa hrvatima.Pa kako da se drugačije Hrvati ponašaju,kada ovi danas svaki dan citiraju tita nazivajući ga genijem,usrećiteljem naroda,kako mu ispeva pesmu ljubivoje ršumović,LJUBIČICE BELA.Šta očekivati od Hrvata,već da misle da su ustaše bile u pravu.Kda se dobro pogleda,Hrvatska je nagrađena jer su je tito i komunisti,rođeni sa Srpskim imenom iz cele jugoslavije,NAGRADILI,PREVEVŠI Hrvatsku na pobedničku stranu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime