Reakcija jednog savesnog i vlastima odanog građanina

0
1441

Dobili smo pismo jednog našeg čitaoca, koji je izuzetno zabrinut za ugled zrenjaninskih sudija, kojima je neko ukrao pečat i počeo da piše presude u njihovo poštovano i časno ime. Ovaj naš čitalac smatra da mu je dužnost da spreči takvo ruženje nadaleko čuvenih zrenjaninskih delilaca pravde, pa je odlučio da javno upozori Osnovni i Viši sud u Zrenjaninu, da pod hitno pronađu osobu koja im krade identitet, lažno se predstavlja i koja čak piše lažne presude u njihovo ponosno ime. I naravno, kada ga pronađu, da mu odmah odrede pritvor od nekoliko godina, dok se njegovo zločinstvo sasvim ne rasvetli… To pismo prenosimo u celosti:

UPOZORENJE SUDIJAMA U ZRENJANINSKOM SUDU

Neko vam je ukrao pečat

Drage moje sudij(k)e.

Obraćam vama trima, kao visokointelektualnim, divinizovanim bićima, koja na zemlјi dele neku vrstu polunebeske ili bogočovečanske pravde. Jasno mi je da ste u svakom smislu, maltene, savršene i da ste daleko iznad nas, običnog sveta. Za vaš život Anatol Frans bi verovatno rekao da je to „viši red stvarnosti“. Vi ne samo da živite za pravdu, već ste vi, zapravo, oličenje pravde, to jeste, vi ste – PRAVDA, od glave do pete.

Filozofi vele da glupost, a ne ludost, vlada vaselјenom! Ali, ova naša vaselјena je van vaših superumnih intergalaktičkih glava.

A sad da pređem na predmet onoga zbog čega vam se ovako pažlјivo biranim rečima obraćam. Dobio sam nekakvo rešenje (pre dva tri dana) u kome piše da ste vas tri takvu presudu sastavile. Ja znam da to nije moguće, jer vi niste neinteligentne, a još manje ste nepoštene, da biste bile u stanju da napišete ovakvu sprdačinu od presude/rešenja! Vi sigurno ne biste sebi dopustile da se frlјate pravom kao čobani kada  se igraju „krmače“ ili banatske šore (banatski bejzbol). Zapravo, sumnjam da ste vi, tako mudre i fine, ikada čule za krmačenje, a pogotovo ne – za šoranje. To sigurno ne. Zato bih vas upozorio da nađete onoga ko je pokušao (srećom neuspešno) da vas prikaže u krajnje ružnom svetlu – te da ga primerno, oštro i nemilosrdno kaznite.

Naime, obrazloženje u rešenju napisano je tako kao da ga je sastavio nekakav teški pijanac u delirijumu ili, možda, begunac iz psihijatrijskog odelјenja zatvorenog bolničkog tipa, koji je umislio da je završio pravo i postao sudija. Znate ono, kad čovek dođe i sav ustreptao, predstavi se rečima: „Ja sam car Bonaparta! Upravo sam stupio nogom u zapalјenu Moskvu!“, pa vam odmah naredi da mu donesete žezlo i krunu. I da mu osedlate konja, pride! Šta da vam pričam, svet je pun svakakvih bolesnih umova – bar vi to dobro znate.

Elem, taj poremećeni um pokušao je da odglumi vas tri, sestre Justicijine. Kako se dočepao vašeg sudijskog pečata, sam bi ga bog znao. Ostavio je i paraf divinizovano-urlavog tata-ma(r)te… i to hijeroglifom koji je milenijumima potpuno razumlјiv svakoj prostoj duši. Koristio je potpis razumlјiv i onima koji su pre tri hilјade godina šetali obalom Nila, zajedno sa nilskim konjima, ali bez nilskih komaraca. Otuda, verujem, veoma je lako sastaviti profil autora tog ludačkog falsifikata.

Da Vas podsetimo:  Dušeci i posteljina na ORL odeljenju kao iz horor filma

Zamislite samo, u jednom delu tog idiotskog obrazloženja, taj smetanjak piše da ste vi, pravedne moje Mojre, poslale latinički predlog advokatima, da ga isprave na ćirilicu, pa da ste onda to meni podvalile, tako da ispadne da nikada nisam dobio nikakav latinički predlog na koji sam se žalio. Kaže taj pomahnitali manijak (ova sintagma je pomalo pleonastička, ali trenutno ne mogu da nađem adekvatniju), da su Suđaje odlučile po mojoj žalbi koja je pisana povodom predloga na latiničkom pismu, kao da sam tu žalbu poslao na prepravlјeni ćirilički predlog. Kao da ste vi, ne dao bog, obične pijačne ili „promiskače“, a ne visokomoralne i bogomdane delitelјke pravde i lјudskih sudbina. Taj kretenski um je vas pomenutim obrazloženjem predstavio kao poslednje podlace, prevarante, bezumne i alave, kao da su, maltene, u pitanju one dame koje na parkinzima uskaču u kamione i odmah, spremne za vožnju, sedaju šoferu u krilo.

Ta bitanga, hulјa i poslednji lјudski šlјam piše, a sve lažno i u vaše cenjeno ime (str. 2, pasus 3), „da je samo sud u obavezi da koristi službeni jezik i pismo (srpski jezik i ćiriličko pismo), a da je strankama ostavlјeno na volјu da koriste svoj jezik i pismo.“ Ova budala hoće da kaže kako ste vas tri maloumne, pa da ne znate da Ustav ne poznaje „svoje pismo“, već samo službeno ćiriličko i službena pisma nacionalnih manjina. Valјda ta obična lјudska balega hoće da kaže da ste vi, moje poštovane suđaje, sasvim nepismene, pa da ne znate da pročitate član 97. stav 1. ZPP-a, koji glasi „stranke i drugi učesnici u postupku podnose sudu svoje tužbe, žalbe i druge podneske na jeziku koji je u službenoj upotrebi u sudu„. Pa i poslednjoj neznalici u sudu (kojih tamo nema, jer tamo je sve sam pametan svet), čak i onima što nikad nisu pohađali školu, jasno je da službeni jezik podrazumeva i službeno pismo. Ako je službeni jezik srpski, tada pismo mora biti ćiriličko! Niste vi glupače, kako ova spodoba pokušava da vam imputira, da vam to može biti nejasno, zar ne? Nasuprot, vi ste izvanredno pametne i to svaki građanin od zrenjaninske opštine do EU galaksije sasvim dobro zna!

Ta jajara navodi član 98. stav 1. pokušavajući da vas ponizi, kao da vi ne znate šta piše u gore citiranom članu 97. Šugavac jedan! Pa ne prodajete vi gaće na pijaci sve ove godine. Koliko ste u sudu, naučile biste ove proste stvari i da niste sudije. Recite toj uštvi da kod vas i daktilografkinje dobro znaju da u sudu u Zrenjaninu od službenih pisama postoji samo ćirilica, mađarsko, rumunsko i slovačko pismo, a da latinica u sudu nije niti može biti službeno pismo. Kao da vi niste čule za Zakon o uređenju sudova (član 10. stav 4) koji glasi: U sudovima u Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćiriličko pismo.

Ta seoska džukela, lojara, pokušava da kaže kako vi niste nikada čuli za Statut grada Zrenjanina, koji u članu 5. jasno kaže da „na teritoriji Grada u službenoj upotrebi je srpski jezik i ćiriličko pismo. Na teritoriji Grada u službenoj upotrebi su i jezici nacionalnih manjina: mađarski, rumunski i slovački jezik i njihova pisma.“

Kao da vi ne umete da uđete u mapu službenih pisama koja se nalazi na sajtu Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, na adresi http://www.puma.vojvodina.gov.rs/mapa.php gde lepo piše koja pisma su službena u svim opštinama u Vojvodini. Tamo se jasno vidi da nema latiničkog službenog pisma u Zrenjaninu.
Nema latinice, one koju verovatno (za razliku od mene) jedan deo Srba razume; nema je nigde! I sad, ta uštva vas ocrnjuje, kao da vama nije jasno da se službeni jezik ne može pisati neslužbenim pismom.

Vi ste pametne, poštene, časne, vi znate da na teritoriji zrenjaninske opštine ne postoji službeno latiničko pismo. Niste vi kretenuše, niti ste upravo stigle sa „farme“ ili „parova“ gde se falus glorifikuje kao božanstvo, kako ovaj kreten koji je falsifikavao ovu presudu hoće da vas prikaže. Niste vi na falus, ni falš, vi ste prave Mojre, Suđaje, pravedne i u ime istine nemilosrdne. Vaš moral je daleko iznad zavera i kopanja jama drugima iza leđa. Niste vi ovaj Jago, koji je smislio čitav ovaj komplot, samo da bi vas predstavio kao neuke selјančure, koje u životu ništa dalјe nisu čule ni videle sem napalјenog dvorišnog petla, raščupanih kokošaka umlaćenih u glavu ili komšijinog rasplodnog krmka koji neumorno „burgija“ s kraja na kraj sela.

Taj moron i spadalo još dodaje (opet str. 2, pasus 3.), citirajući po svojoj volјi član 6. ZPP-a „da je u parničnom postupku u upotrebi srpski jezik i ćiriličko pismo“ (ovde to lјudsko smeće namerno izbacuje sintagmu „u službenoj upotrebi“, da bi vas u dalјem toku maksimalno ocrnio i predstavio kao osobe bez ikakve časti i morala. To smrdlјivo *ovno (izvinite na ovom izrazu, ali moram da ga takvo nazovem kada je spreman da spletkari vama iza leđa, vama koje ste oličenje poštenja, pravde i istine) u nastavku još dodaje „da se drugi jezici i pisma službeno upotreblјavaju u skladu sa zakonom„. Dakle, taj nesoj veli da su manjinski jezici i pisma službeni, a srpski i ćiriličko pismo ni ne moraju biti službeni.

Vrhunac podlosti ovog totalnog idiota, kojeg morate, za vaše dobro, što pre pronaći i vratiti u ludaru, tamo gde mu i jeste mesto, nalazi se opet na strani 3. pasus 3. „da priložena punomoć sačinjena latiničkim pismom nije nerazumlјiva… itd.“ Naime, taj jbn imbecil hoće da vam pripiše kako ste toliko pravno neuke i glupe, da ne razumete da državna ustanova kao stranka (državna osnovna škola) ne može izdati nikakvu važeću ispravu na latiničkom pismu. Kao, ta profuknjača od čoveka ne zna, da vi i u snu znate zakonske odredbe (ceo ZPP napamet) i da sasvim dobro znate da državna ustanova s javnim ovlašćenjima, kakva ima državna škola, ne može izdati validnu ispravu na drugom pismu osim službenom (u ovom slučaju, ćiriličkom). Hoće da vas ocrni ovaj pokvareni đavo i da kaže da ne znate šta piše u Zakonu o službenoj upotrebi jezika i pisama  Pa, pobogu, ta hulјa i probisvet nikako da shvati da vi niste studirale nekakvu stvar koja stoji pravo „i na vetru i na kiši“, već ste pravo studirali pravo, čak i onda kada je ono stajalo ukrivo.

Sve za sudstvo, sudstvo ni za šta!

Da Vas podsetimo:  Pritisak na bugarsku novinarku: GIM traži brisanje teksta o ocu ministra policije

S dužnim poštovanjem,

Dušan Vukotić

P.S.
Presuda i maloumno obrazloženje one lude koja vam je ukrala pečat, nalazi se ispod, u prilogu

Presuda i obrazloženje PDF

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime