Recept za buhtle sa sirom koje se tope u ustima: Ostaju sveźe i mekane i po nekoliko dana

0
84
Foto: printscreen

Slane buhtle sa nadevom od sira. Ako ih do sada niste pravili na ovakav naćin, sada je vreme za to. Mekane, vazduśaste i naprosto neodoljive, odlićne su za dorućak ili većeru. Tako fine i mirisne kada ih izvadite iz rerne, oduśeviće vaśe ukućane, a mekane i sveźe ostaće i sutradan.

Sastojci:

500-600 g braśna, 3 jaja, 200 ml jogurta, 50 ml ulja, 20 g kvasca, 200 g sira, 1 kaśićica śećera, malo soli
Priprema:

Kvasac razmutiti u malo mlake vode, dodati 1 kaśićicu śećera, ulje, jogurt, 2 jaja i sve izmutiti źicom. Dodati braśno i so i zamesiti glatko mekśe testo. Ostaviti da poraste 30 minuta.

Pomeśati źumance i izdrobljen sir.

Testo razviti u pravągaonik, iseći da na kvadrate i u sredinu svakog dodati kaśiku nadeva sa sirom. Kvadrat preklopiti i spojiti sve ćetiri strane, pritisnuti i okrenuto ka dole ređati u podmazan pleh.

Pokriti da poraste, premazati uljem, a moźe i preostalim belancetom i peći na 190 stepeni oko 30 minuta.

Izvor: Opanak

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime