REM zabranio Vučićev spot

2
782

Savet Regulatornog tela za elektronske medije naložio je u petak medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota u kome se uzvikuje „Vučiću pederu“.

izbori840x420Kako je objavljeno na sajtu REM-a, spot je zabranjen jer krši Zakon o oglašavanju kojim se precizira da „oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim“.

Po navodima REM-a, spot predsedničkog kandidata zabranjen je bez obzira što je u konkretnom slučaju skandiranje potpuno individualizovano.

REM je naveo da je na osnovu reakcija jednog broja nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava LGBT populacije, utvrdio da se u predizbornom spotu predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića na samom kraju spota u šest navrata čuje uzvikivanje sa stadiona: „Vučiću, pederu!“.

Kako je precizirano, takvim sadržajem je povredjena odredba člana 6. stav 3. Zakona o oglašavanju.

U spotu, posetioci kafića nazdravljaju i kažu: „U to ime!“, u pozadini se čuju sporni uzvici, dok predsednički kandidat uz osmeh odmahuje glavom, a gosti u kafiću uzvikuju „Eee!“.

Pružaocima medijskih usluga se zato nalaže da u roku od 24 sata obustave emitovanje navedenog spota, a svako dalje emitovanje predstavlja osnov za izricanje mera u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, piše u saopštenju REM-a.

Pritužbe REM-u podnela je organizacija „Da se zna“, 3. marta zbog emitovanja spota na Jutjub kanalu SNS-a, a 13. marta zbog emitovanja spota istog dana u 8.45 na RTS 1.

www.cenzolovka.rs

2 KOMENTARA

  1. ne razumem,zašto to smeta remu.spot je stvarno dobar i istinit.jedino ako se bunio korać,al to nema veze.vučićeve pristalice napravile spot i oni smatraju da samo istinit spot može promovisati njihovog kandidata,i šlus.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime