“Restruktura”: Otvoreno pismo opoziciji

0
915

zoraDame i gospodo svih partija, opcija i orijentacija, koji ste ili biste da budete opozicija!

Najpre da kažemo da o aktuelnoj vlasti, slično vama, ne mislimo ništa dobro, do te mere da o njoj ne bismo rekli ni reči kritike, jer nije ni za to, a kamoli reči pohvale.

Jedino što uvažavamo jeste to da je nastala mahom poštujući klasično demokratske procedure, o kojima takođe ne mislimo ništa dobro.

Što se vas tiče, osnovna vam je mana što ste preduboko potonuli u minule ili u aktuelni mejnstrim i kada otuda neki od vas tvrde da su „jasna alternativa vlasti, sistemu i lažnoj opoziciji“, mi se ne ljutimo, jer sve je slobodno činiti, ali nas „spopadne“ neodoljiv smeh.

Alternativa sistemu je, dame i gospodo, drugi sistem, koji se fundamentalno razlikuje od postojećeg. Koji vi to sistem nudite kao alternativu, mi ne znamo. Niste ga ni elaborirali.

Jedno je želeti da budeš, a drugo je stvarno biti alternativa, svakom jasna, pa i onima koji se sa njom ne slažu. Ni oni ne mogu da poreknu da se radi o alternativi.

Mi smo preko opcije demokratske meritokratije izneli i prilično elaborirali alternativu postojećem sistemu, i ako zaista hoćete da učestvujete u uspostavljanju alternative, pridružite nam se, uđite sa nama u nepartnersku koaliciju, preumite se, odreknite se i minulih i aktuelnog mejnstrima, inače dalje od „prazne priče“ nećete mrdnuti.

Kao što neće mrdnuti ni Srbija, pa sve i da poveruje u neku novu „praznu priču“. Nijedna od vera u te „priče“ joj nije pomogla, pa neće ni neka buduća, ako je uopšte bude.

Situacija je preozbiljna da bi se ponovo kretalo „utabanom stazom demagogije“. Ako vam je, a mi verujemo da jeste, stalo do dobra Srbije, manite se ćorava posla.

Da Vas podsetimo:  Da li je Vučić „već pobedio“?

Šta će Srbiji značiti ako vi ili čak i mi dobijemo par poslaničkih mesta u Skupštini?
Mi čak i ne idemo na to.

Što se nas tiče: prvo referendum, kojim će se izvršiti korekcija političkog sistema i uspostaviti alternativa, pa onda izbori.

Toliko onima koji pomišljaju da su otišli najdalje.

A onima koji su „sticajem okolnosti“ postali opozicija, iako su pre toga bili (samo još jedna loša) vlast, poručujemo da će sa promenom ne samo ove vlasti, nego i samog sistema, od prisilne opozicije otići korak dalje: u političko nepostojanje.

Što bi rekao Radulović, kome takođe preporučujemo da sa nama uđe u nepartnersku koaliciju: „Dosta je bilo“, kao što je dosta bilo i „večitog opozicionara“, nekadašnjeg učitelja čelnika aktuelne vlasti.

Na kraju krajeva, svi pobrojani mogu da se ponašaju kako hoće i da se nadaju čemu god hoće.

A ako nekome, nekim slučajem, padne na pamet da nas, sa našom opcijom, zove u koaliciju, neka na vreme zna da može biti samo obrnuto: da se svi priključe nama u nepartnerskoj koaliciji gde ćemo komandovati ne toliko mi lično, odnosno Generalni koordinator aktivnosti Asocijacije „Restruktura“, koliko će komandovati naša opcija demokratske meritokratije.

Iako smo, inače, vrlo tolerantni, po tom pitanju, pitanju opcije i sistema – nismo.

Kako god kome zvučalo, stvari stoje ovako:

Ko nije sa nama, protiv nas je, ko nije protiv nas, a zašto nije sa nama?

Onima koji su protiv nas, tačnije: protiv naše opcije demokratske meritokratije (čije vreme tek dolazi), je prošlo vreme zauvek, pa taman da postoje i još 100 godina.

Oni koji nisu protiv nas (naše opcije), a nisu ni sa nama, gube vreme na čekanje nečega što nikad neće biti.

Dragan Atanacković

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime