Rotiranje vlasti u Nišu

0
969

Budući gradonačelnik Niša biće Darko Bulatović, Zoran Perišić će biti direktor Kliničkog centra u Nišu, a Zvezdan Milovanović predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke(SNS). To je jedino izvesno, a sve ostalo što pričaju su glasine i prognoze, rekao je za “Građanin” Ljubivoje Slavković, sadašnji zamenik gradonačelnika Niša.

Vučić-i-Bulatović
Vučić i Bulatović

Ove odluke su donesene na predsedništvu SNS, a uz slaganje premijera Srbije, Aleksandra Vučića.

Darko Bulatović je dosadašnji direktor “Jugoistoka”, Perišić je dosadašnji gradonačelnik, a Zvezdan Milovanović do sada nije bio u politici, a vlasnik je TV “Kopernikus”.

Na pitanje, šta zapravo znače ove rokade i nova postavljenja u stranci, on kaže da je i očekivano da je došlo do “provetravanja”.

Stranka je odlučila da “otvori prozor u prostoriji”, da se promeni vazduh i to je očekivano. Sednica Skupštine grada Niša je zakazana za 29. Juni, ali tada neće biti izglasan gradonačelnik. Tada će se formirati organi upravljanja, a imaćemo još jednu sednicu do 10. jula kada će se glasati za gradonačelnika, a tada će se znati i nova gradska vlast odnosno stranke koje je čine – rekao je Slavković za „Građanin“.

Još nije odlučeno sa kojim partijama će SNS formirati vlast, ali je izvesno da će to biti sa Socijalističkom partijom Srbije, ali to će se znati do 10. jula kao i ko će voditi taj parlament.

M.S.

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime