RTS javno u odbrani GMO kompanija

1
890

RTSPosle dosta laži o GMO hrani i dovodjenja raznih potplaćenih stručnjaka za tu vrstu oblasti, koji su govorili kako nema bojazni od konzumiranja GMO hrane, uprkos svim dokazima na određenim životinjama, na RTS-u je ipak izronilo parče istine.

Naime, u emisiji “Oko magazin” govorilo se o ishrani, zdravoj i nezdravoj pa i o GMO hrani. Međutim prvi put je ova televizija jasno stala u odbranu genetski modifikovanom inžinjeringu. Svaki osmi čovek na svetu gladuje a mi zapravo biramo da li ćemo zdravu hranu ili GMO! Koja bahatost, zar ne? Čak se navode i tvrdnje da je soja koja se kupuje u Srbiji genetski modifikovana, kao i većina slatkiša i još dosta toga. U emisiji se navodi da prosto nema hrane koja je zdrava, vec je uglavnom rec o GMO ili kancerogenoj hrani, pa i sam stav “hraniću se zdravo” postaje mit.

Dakle zaključak je da vec dugo nesvesno jedemo GMO hranu i shodno tome trebamo i da nastavimo. Bilo je tu i dosta debilnih izjava kako ce GMO rešiti problem gladnih i neuhranjenih u svetu, recimo u Africi i Indiji. Ok, čak i da je to tačno sa pravom se pitamo, sta će onda kod nas GMO hrana? Zar u sred Vojvodine koja je sposobna da hrani pola Evrope zdravom normalnom hranom, proizvodimo GMO hranu? Zar je nama to potrebno?

Prosto rečeno, ta tvrdnja o gladnima i neuhranjenima je čist primer debilizma koji se mogu čuti ovih dana sa medija. GMO hrana se najviše koristi u najbogatijim državama poput Sjedinjenih Americkih Država, a koliko znamo to nije jedna od neuhranjenih i izgladnelih država. I kada GMO zaživi u svetu a hoće jer više nego očigledno mediji završavaju posao, i dalje će se u Africi gladovati, i dalje će se forsirati priča da je to zdrava hrana koja nema posledica, ali nešto će se promeniti. Proizvođači hrane će se preko noći obogatiti, to i jeste cela poenta. Sve se radi zbog para, neće sigurno proizvoditi za afričku decu jer ona to ni nemogu da plate. Ali mi koji možemo, jer je jeftinija od organske, imaćemo posledice.

Da Vas podsetimo:  Ko ste vi da prenosite saopštenje sindikata?

Ipak smatramo da RTS ne može biti javni servis građana jer ne govori u ime naroda već u ime kompanija koji se bave genetski modifikovanim organizmima. Ono što su dokazali u emisiji da zapravo ne znamo sta jedemo je jedina istina.

Izvor: Srbijapres

1 KOMENTAR

  1. Zato je i ne placamo. Sacuvajmo sve ovakve i slicne clanke i snimke sa rts-a za eventualne sudske postupke ako se rts odluci da tuzi vise od 3/4 srbije.
    Rts je servis EUropske zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime