Ručak koji će sve oboriti sa nogu: Punjene šnicle sa krompirićima

0
782

Napravite ručak na kojem će vam zavideti i najiskusnije domaćice.

8 svinjskih šnicli (po 100 g)
čen belog luka ,veza začinskog bilja (peršuna, mirođije, celera) ,kašičica senfa

2 kašike prezli
so, biber
2 kašike masti
750 g krompira
250 g paradajza

Način pripreme

Proprati meso, posušiti ga i izlupati. Iseckati začinsko bilje i beli luk. Pomešati ih sa senfom i prezlama, pa posoliti i pobiberiti. Dobijenom masom prema­zati šnicle, preklopiti ih i probosti čačkalicom. Pržiti šnicle na kašiki masti oko 25 minuta.

Oljuštiti i oprati krompire, pa ih iseći na kocke i bariti oko 5 minuta u posoljenoj vodi. Preliti paradajz vrelom vodom, oljuštiti ga, odstraniti semenke i iseckati na kockice.

Ispržiti krompire na drugoj kašiki masti, umešati paradajz, malo prodinstati i servirati uz meso.

Izvor: Stvar ukusa

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime