Rusija Srbiji i Srpskoj garantuje bezbednost

0
542

russia_serbia-2-640x369U poslednja dva dana u Srbiji je boravila delegacija Jedinstvene Rusije kako bi razgovarala sa državnim predstavnicima, sa predstavnicima SNS, Zavetnika, SNP, Dverima. Jedna od glavnih izjava sa tih sastanaka bilo je to da će Rusija u budućnosti garantovati bezbednost Srbiji i Srpskoj.

Često nailazim na primedbe kako saradnja Srbije sa Rusijom nije ista kao sa NATO. A kako može biti ista, ako je NATO okupirao Kosovo, a ostatak Srbije kolonizovao posle 5. oktobra? Kako ako je Rusija početkom dvehiljaditih, kada je bila u očajnom stanju bila orijentisana ka NATO i EU, Putin govorio da će biti deo NATO i EU, a tek u poslednjih par godina počela se ozbiljno vraćati na Balkan? Kako ako je Zapad do 2010. iz Srbije izvukao preko of šor kompanija, uz pomoć domaćih kompradora, preko 51 milijardu dolara? – što je potvrdio, na primer, Majkl Hadson iz Međunarodnog konzorcijuma za istraživačko novinarstvo iz Vašingtona? Kako kada nas je Zapad od 5. oktobra potpuno opljačkao, uništio, devastirao da neke stvari, kao ove milijarde, nikada nećemo ispraviti? Dakle, nije moguće da bude isto, bar još neki period.

Ali, saradnja se razvija i biće sve bolja, za izjednačavnje saradnje sa obe strane treba vremena. To je potvrđeno i na ovim sastancima, a kao najvažnije jeste da će Rusija raditi na tome da Srbiji vojno/bezbedonosno pomogne i bude, na neki način, zaštitnik.
Zato ćemo dobijati još oružja u narednoj godini, pored ovih migova, na koje primedbe iznose i atlantisti i razne patriote, a poslednji iz nemogućnosti prihvatanja da sadašnja vlast u tome učestvuje. Neka učestvuje ko hoće, bitno je da nama bude bolje. Migovi su poklonjeni tj. aparati, plaćamo remont, modernizaciju, rezervne delove, municiju, rakete itd. Oni kojima smeta cena znaju li broj potrebnih raketa i njihovu cenu? Šta bi koristili ti avioni ako dobijemo samo aparate, a ne kupimo za njih rakete, rezervne delove itd? Ugrađivaćemo u njih 4. generaciju opreme. Napadati ovaj dogovor mogu samo oni koji ovoj zemlji ne žele dobro.

Da Vas podsetimo:  Perači prozora zbog kojih Vučić neće šetati Knezom

Problem koji se javlja za „napadače“ jeste što su i sastanci sa Lavrovom i ovi poslednja dva dana i oni u Moskvi Šojgua i Vučića bili potvrda da će Rusija i dalje na sve načine pomagati Srbiji, pa i oružjem po povoljnim cenama, međunarodnom podrškom, razvojem saradnje u sferi ekonomije i privrede. Da bi naši odnosi bili bolji, treba vremena i strpljenja.

I treba verovati u to.

www.vidovdan.org / FB profil Nenada Uzelca

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime