Sačuvajmo Stari savski most

0
284
Foto: printscreen (Grad Beograd)

Na online anketi koju je organizovalo Udruženje „Kreni-Promeni“ 96,4% građana se izjasnilo da treba braniti Stari savski most. Anketa je
rađena na slučajnom uzorku od 5.234 ispitanika koji su metodom slučajnog uzorka izabrani iz dosadašnjih potpisnika online peticija.

U petak je pokrenuta online peticija koju je u prvih 45 minuta potpisalo više od 500 građana, a nakon samo dva dana peticija „Sačuvajmo stari savski most“ je potpisalo preko 3.800 građana. U peticiji se navodi da uklanjanje mosta jeste uništavanje jednog od simbola slobode koji je 1944. od nacističkog miniranja spasio učitelj Miladin Zarić.

Kao pokretači su potpisani Bojana Novaković, holivudska glumica rođena u Beogradu, Luka Tripković, nagrađivani pisac koji je u svom romanu predvideo pokušaj rušenja Starog savskog mosta i Savo  Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

U peticiji se navodi da građani mogu odbraniti most kao što je odbranjen Parkić na Banovom brdu. Potpisivanje peticije je samo prvi korak. Jako je bitno da pokažemo realnim brojevima da postoji veliki broj ljudi koji se ne slaže sa ovom odlukom gradskih vlasti, a preko same peticije obaveštavaćemo građane o daljim akcijama i organizovanti odbrane mosta.

Ako je učitelj Zarić uspeo da odbrani most pod nacistima 1944. dok su oko njega padale bombe i zviždali meci, šta je naš izgovor danas da ne ustanemo protiv rušenja Savskog mosta?

Link peticije:
https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/sacuvajmo-stari-savski-most-1

Izvor: Kreni Promeni

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime