Samo Vučić Ameriku spasava

0
604

623173_2_ff1Taj dan iako poseban počeo je sasvim uobičajeno. Trenutno neprikosnoveni izvođač radova u Kirbilendu, probudio se naravno pre svih, oko 5 ujutro, ako je uopšte i spavao. Savršen kao mladi Anikin Skajvoker i samoobnovljiv poput Vulverina, sa prezirom je odbio začinjenu infuziju Dr Filguda. Očekuju ga velika dela, te mora ostati bistrog uma. Najzad je onaj Đerđ Matković uspeo da mu obezbedi prostor u američkim novinama, pa će deo svog vremena utrošiti da građanima sveta prenese poruku preko Vašington tajmsa. Pokazaće on planeti kako se brani ugroženi Vašington, od kojeg polako beže svi i sa Istoka i sa Zapada, svesni da njegovo prisustvo i „dobre usluge“ po pravili znače – haos. Izboksovanu priliku on će iskoristiti i da baci kletvu na „zaostali“, nikad dovoljno reformisani srpski narod. Na kraju će se i potpisati, čisto da bi DŽon Keri naučio da se ne zove „Vuček“ već Vučić.

U kostimu „Kapetana Amerike“

Duboko zamišljen Vučić je prišao ogromnom plakaru, prepunom raznih odela. U njemu su još uvek u krajičku stajale uniforme čuvenih Knindži, Vojske Republike Srpske i srpskih četnika, kojih nikako da se oslobodi. Templari su nekad kao dokaz pokornosti novim gazdama morali da gaze krstove, možda i on organizuje ritualno spaljivanje ove odeće. Pored njih sijalo se najnovije perje građanina Evrope, reformatora, ali i zlatno keče koje su mu poklonili Hašim, Ramuš i Edi za nesebičnu pomoć u stvaranju velike Albanije. Možda i ono posluži. Uostalom Evropa zahvaljujući briselskim komesarima polako ali sigurno postaje muslimanska. Tu je mesto našla čak i ženska odeća. Danas, pod snagom njegovih EU reformi, čak i oficiri Vojske menjaju pol. Tolika je njegova moć! Ipak iz samog levog ugla ormana on je izvukao kostim – „Kapetana Amerike“, on je savršen za čin pisanja autorskog teksta za Vašington tajms. I evo, čim ga je sa mukom navukao, odmah mu se javila najvažnija poruka Jenkijima – „Sjedinjene države ne mogu ostaviti Zapadni Balkan kao nedovršen posao.“ Rusija na međunarodnoj sceni sve više potiskuje SAD, ali on će Amerima uputiti poziv da se vrate na mesto zločina i sve privedu kraju.

Da Vas podsetimo:  Kosovski zavet i lažna „realpolitika“

Proklinjanje Srba

Moraće dobro da povede računa o čemu piše i koliko su jake njegove reči. Za Vašington tajms trenutno rade bivši pukovnici Vojske SAD koji bljuju vatru na Ruse, a Moskvu optužuju za kako sami tvrde predstojeći Armagedon u 21. veku (nije u pitanju šala).[1] Na istom mestu škrabaju i američki aktivisti za „slobodni Tibet“ koji prozivaju Peking za skoro sve probleme u Aziji i zovu na obaranje kineske vlade.[2] On, Vučić ne može da bude tako otvoren ali ipak, niko mu ne brani da proklinje Ruse i Kineze u sebi, a Srbe otvoreno preko Vašington tajmsa. Prva rečenica je uvek najvažnija. „Istorijski gledano, moja zemlja je bila odani saveznik Sjedinjenih država sa kojima se rame uz rame borila u oba svetska rata.“[3] Odličan uvod para vredi, a u ovom slučaju i ostajanja na vlasti. Treba se dodvoriti američkoj hobotnici koja kontroliše Srbiju, zbog toga je reč „odani“ ključna. To što su se Sjedinjene države sa zakašnjenjem uključile u oba svetska rata vagajući kako da što bolje iskoriste međusobno ubijanje Evropljana, dok su Srbi već uveliko krvarili, nećemo pominjati, kao ni finasiranje Hitlera od strane američkih korporacija. Zaboravićemo i na upotrebu marinaca protiv Srba u Dalmaciji 1919. godine[4], kao i na savezničko bombardovanje civilnih meta u Srbiji tokom Drugog svetskog rata.[5]

Dosta je istorije u jednoj rečenici.

Vučić je razmišljao da pomene u svom tekstu Mihajla Pupina i Nikolu Teslu ali se setio da je srpski genije iz Idvora na mirovnoj konferenciji u Parizu 1919. godine pribavljao teritorije za Srbiju i Jugoslaviju, dok ih on, lider naprednjaka gubi i predaje. I to ne bilo koju zemlju već Kosovo i Metohiju. Pored toga ko je danas taj Pupin u Srbiji, zemlji u kojoj Vučić ima apsolutnu većinu? Ako treba obrisaće ga iz istorijskih knjiga, tako mu crvenih štikli Jelene Trivan (direktor „Službenog glasnika“). Ali za sada će ga izostaviti iz svog autorskog teksta, jer tamo za Pupina nema mesta. Uz uvod, dobar zaključak je podjednako važan. Vođa naprednjaka ga je zato odmah napisao. „SAD ne mogu ostaviti Zapadni Balkan kao ’nedovršen posao‘, već moraju krunisati sopstvene višedecenijske napore i napore regiona, obnovljenim napretkom, reintegracijom i evropskim integracijama regiona“, napisao je Vučić.

Da Vas podsetimo:  Cenzus-menadžment

Česta upotreba reči „region“ nije problem, pokazati privrženost Vašingtonu je najvažnije.

Kako su izgledali višedecenijski napori Bele kuće na Poluostrvu? Od planiranja zločina protiv mira zajedno sa Vatikanom 1982. godine, preko izvršenja tog nedela razbijanjem Jugoslavije, sankcija, agresije na RSK, RS i SRJ i konačne okupacije KiM te falsifikovanja i izopštavanja Rezolucije 1244. Da ne zaboravimo pljačkanje srpskih prirodnih resursa u Južnoj srpskoj pokrajini, sve veće zaduživanje države i građana i iznošenje njihovog novca u inostranstvo…

Vučić proklinje srpski narod pozivajući Sjedinjene države da dovrše svoje zločine na Balkanu. Malo li je, obzirom da dolazi od aktuelnog premijera, koordinatora službi bezbednosti i sl? Uz put, on će ovim tekstom ispeglati aferu prisluškivanja i reketiranja američkih poslovnih ljudi u Srbiji u koju je kako tvrde mediji umešan njegov kum. Baš zato je u tekstu važno da istakne kako je, časna skautska reč, demokrata. Vučić ističe zato da su: „demokratske vlasti u Srbiji odlučne da reše sve neizmirene razlike, čak i jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, na jevropski način — kroz dijalog.“ Nije mogao da napiše „američki“ način jer bi to značilo da priziva kaubojštinu kojom zrači istorija „izuzetnih“ Jenkija. Ipak poručio je da će Srbi samo pričati dok im Zapad otima KiM. Uz put će podsetiti na sopstveno „stradanje“. On je „kamenovan“ u Srebrenici gde je otišao da oda „poštu bošnjačkim žrtvama“. Tako su muslimani koji su provodili genocid nad Srbima, ubice žena i dece postali žrtve.

Zajedno protiv „anomalija“

Buduću u kostimu Marvelovog „super heroja“ na pamet mu je pala reč „anomalija“. Vučić piše: „Od 2000. godine, Beograd i Vašington su zajedničkim snagama otklanjali uzroke i posledice anomalija do kojih je došlo u bilateralnim odnosima posle NATO intervencije 1999. godine, i izgradili nove odnose zasnovane na obostranom poverenju i zajedničkim interesima, boreći se protiv organizovanog kriminala, trgovine drogom i terorizma i gradeći stabilnost i prosperitet na Zapadnom Balkanu.“

Da Vas podsetimo:  U Šidu služen parastos Jovanu Šumanoviću i Šiđanima učesnicima Prvog svetskog rata

Kao što znamo najveće anomalije od 5. oktobra u Srbiji su: junaci koji su je branili, sloboda, nezavisnost, borba za KiM, vojska, SPC, Rusija, jaka privreda i sl. Iako se u Beogradu hvali kako je jedini predstavnik vlasti koji sme da kaže da su Sjedinjene države izvršile agresiju na SRJ 1999. godine, ovaj put se za potrebe Vašington tajmsa odlučio za pojam „intervencija“. NJihova „intervencija“ je ubila Milicu Rakić i drugu decu, a nju Vučić ne vidi kao zločin.

Kako bi Jenkiji koje on poziva da „dovrše posao“ na Balkanu mogli da budu zločinci?

Što se tiče borbe protiv mafije, trgovaca drogom i terorista, zaista zvanični Beograd i Vašington rade zajedno. MUP Srbije i njene specijalne službe su postali obezbeđenje narko klana Osmani koji zajedno sa drugim šiptarskim mafijaškim porodicama za potrebe CIA rastura drogu po Evropi. Teroristi i trgovci ljudskim organima su Vučićevi uvaženi partneri na putu u EU. Sve je kako je Bela kuća tražila. S tim u vezi premijer kao najznačajniju na Poluostrvu pominje saradnju sa Albanijom. „Kao svetionik politike pomirenja u regionu, odnosi Srbije i Albanije su ušli u novu eru zbližavanja nakon prve bilateralne posete koja je usledila posle 70 godina“ piše Vučić. Ma on je uspeo ono što ni Tito nije! Na ovaj način Vučić poručuje da je još jedan strateški cilj SAD na Balkanu postignut te da je Srbija postala garant velike Albanije. Ko će primetiti da političar koji vodi zemlju u EU istu vezuje za Albaniju i na taj način njene evropske integracije čini još daljim? Sve tok dok Mađarska diže zid na granici sa Srbijom. Premijer je još stigao da se pohvali približavanjem NATO paktu i ekonomskim prosperitetom u sve siromašnijoj i zaduženijoj Srbiji. Proključavši u kostimu „Kapetana Amerike“, Vučić je završio svoje delo. Amerika može da bude mirna jer je on brani.

[1] http://www.washingtontimes.com/news/2015/oct/1/ken-allard-us-russia-pursing-different-goals-in-mi/

[2] : http://www.washingtontimes.com/news/2015/sep/30/maura-moynihan-forgotten-tibet/

[3] http://www.washingtontimes.com/news/2015/sep/30/aleksandar-vucic-toward-a-strengthened-serbian-ame/

[4] http://academic.evergreen.edu/g/grossmaz/interventions.html

[5]http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5.409.html:487568-Saveznici-nas-bombardovali-na-Titov-zahtev

Boris Aleksić

FSK

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime