SAOPŠTENJA: EFN zabrinut zbog medijskog mraka u Srbiji

0
587

efn-logo-1Evroazijski forum novinara izražava duboku zabrinutost zbog nejednakog odnosa vodećih medija prema akterima političke utakmice u zemlji. Smatramo elektronski mediji juče nisu na profesionalan način ispratili skup u Beogradu na kom je učestvovalo više desetina hiljada građana.

Evroazijski forum novinara osuđuje medijsko kvalifikovanje učesnika na političkoj sceni pridevima kao što je „desničarska“ opozicija, ali i neprofesionalnu, navijačku poziciju koju je zauzela televizija „Pink“ na jučerašnjim protestima u Beogradu.
Sa zebnjom konstatujemo da su vodeći mediji Srbije skrajnuli jedan, bez sumnje, značajan politički događaj u Beogradu, što je potvrda postojanja kontrole medija i medijskog mraka u zemlji.

Evroazijski forum novinara poziva novinare da svoj posao obavljaju u skladu sa pravilima novinarske profesije, poštujući Kodeks novinara Srbije. U isto vreme, pozivamo urednike srpskih medija da ostanu verni profesionalnim standardima i etici, a ne interesima interesnih grupa i političara.

————-

21. 2. 2016. EFN SAOPŠTENJA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime