Sedmo nebo – sitni kolač

0
903

Idealan za predstojeće praznike i slavlja, nešto malo drugačiji od oblandi na koje ste navikli. Preukusan, a posebno će praviti oni koji nisu ljubitelji orašastih plodova, mada može i ova keks korica da se menja, da bude od oraha, dodavanjem 150 gr mlevenih. E kada smo to rešili, ajde da pravimo 😀

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 20 kašika šećera
  • 100 kokosa
  • 150 gr mlevenog keksa
  • 3 kašike brašna
  • 150 gr čokolade
  • 200 gr margarina ili maslaca
  • 2 lista oblande

Glazura:

  • 150 gr čokolade
  • 3-4 kašike ulja

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati 4 belanca u čvrst sneg sa 6 kašika šećera.

Dodati 1 kašiku brašna i mleveni keks, pa sve umutiti.

Na pleh od rerne staviti oblandu, pa je premazati ovom smesom i razvući.

Peći 13 minuta.

Dok se korica peče praviti drugu.

Ulupati 4 belanca sa 6 kašika šećera u jaku penu, pa dodati kokos i 2 kašike brašna.

Sve sjediniti pa na premazati drugi list oblande.

Izvaditi prvi pečeni list, odmah staviti drugi da se peče. Njega smo pekli 11 minuta.

U jednu manju šerpu staviti žumanca i 8 kašika šećera pa dobro umutiti mikserom.

Manju šerpu staviti na veću u kojoj je voda, oko 2 cm.

Od momenta kada voda provri kuvajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.

Sklonite sa vatre da se hladi uz povremeno mešanje.

Penasto ulupati omekšali maslac ili margarin pa fil od čokolade dodati i sve umutiti.

Na prvu koricu od keksa, namazati čokoladi fil, pa preklopiti drugok, kokos koricom, koju sad okrenete naopako.

Staviti preko tačnu pa u tacnu neko opterećenje kako bi se oblanda izravnala.

Otopiti na baš laganoj vatri na šporetu ili mikrotalasnoj čokoladu za glazuru sa 3 – 4 kašike ulja pa preliti preko lista oblande.

Da Vas podsetimo:  Globalno zagrevanje

Ostaviti da se sve dobro ohladi is tene pa seckati i služiti.

Prijatno.

Izvor: Domaći Recepti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime