Sekretar Vulinovog Ministarstva tvrdi da ne zna ništa o spornim „škodama superb“

0
680

Iako su u Ministarvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, komentarišući ugovor kojim je Gerontološki centar Niš ustupio luksuznu “škodu superb”, inače kupljenu na spornom tenderu, kazali kako je to “uobičajena praksa”, državni sekretar ovog Ministarstva kaže da nije upoznat sa tim. On tvrdi i kako državni sekretari ne voze ta kola.

800x600_800x600-Kola-gerontoloski-nis-foto-jvDržavni sekretar Vladimir Ilić, kazao je novinarima Južnih vesti kako su kola kojima se služe državni sekretari Ministarstva rada “daleko od ‘škoda superb’”, pa ostaje nejasno ko iz Ministarstva koristi ove luksuzne automobile plaćene čak po 33.000 evra.

Zaista se ne bavimo automobilima. Možete da pogledate automobile kojima smo došli, daleko smo od toga. O tehničkim stvarima imamo lica koja mogu o tome da pričaju – kazao je Ilić.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine, Gerontološki centar Niš, bio je jedna od mnogih ustanova socijalne zaštite koja je parama uplaćenih iz Ministarstva, kupio skupocenu “škodu superb”, na tenderu napisanom tako da je na njemu mogao da se javi samo jedan ponuđač i to upravo sa tim kolima.

Nekoliko dana nakon kupovine, ustanove socijalne zaštite plaćale su zatamnjivanje stakala i takva ih predavala Ministarstvu.

Prema oceni stručnjaka, na taj način, bez obzira na mere štednje koje Vlada trenutno sprovodi, ali i racionalizacije broja vozila koja poseduju Vlada, ministarstva i javne ustanove, obnovljen je vozni park ovog Ministarstva i to bez raspisivanja javne nabavke velike vrednosti koja bi bila strože i detaljnije kontrolisana.

Međutim, iako su u Ministarstvu kazali kako je takav vid saradnje “u potpunosti zakonit i transparentan”, oni duže od mesec dana odbijaju da novinarima Južnih vesti dostave sve ugovore o ustupanju, koje su sklapali sa ustanovama za socijalnu zaštitu širom Srbije.

Da Vas podsetimo:  Prisilno vakcinisanje – izazovi i odgovori

Stefan Marković

www.juznevesti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime