Seksualni vaspitač

0
600

Dakle, nekakva nevladina organizacije, tj. članovi iste, skupiše se jednog dana i silinom svoje mudrosti sastaviše priručnik sa zadatkom sprečavanja seksualnog nasilja nad decom. U priručniku, između ostalog, stoji i prilagođen dečjem uzrastu opis oralnog seksa. E sad, zašto su tu stali. Na primer, mesta je moglo biti za Kamasutra bojanku.

vidovdan orgDa je seksualno nasilje nad decom u porastu – slažem se, da je potrebno sistemsko i dugoročno rešenje – slažem se, međutim, ono što je van svake pameti je način na koji se ovo društvo reformiše unazad deceniju i po. Do kad tačno će nevladine organizacije izdavati uverenja o tome da li je neko ispravan, moralan ili čak genocidan. I sve bi bilo vickasto i prolazno, da predlog sramnog priručnika nije potekao iz Ministarstva. A pitate se što je sraman? Ako ostavimo i formu po strani, ovaj priručnik su radili ljudi bez kredibiliteta, bez poznavanja metodike nastave, bez poznavanja pedagogije, psihologije deteta. Ova skupina bi bila još smešnija da se usudila izaći sa predlogom samostalno, ali nije. Danas priručnik, sutra oduzimanje deteta, a sve pod velom proevropskih reformi.

Zlo je veće i što je ovo samo probni balon. Ovaj narod je sada već davne 93. graviran da živi sa 3 marke mesečno, ko god misli da nismo pokusni kunići grdno se vara. Sve što se tako velikodušno servira, gle čuda, uvek ulazi na mala vrata preko pomenutih inicijativa nevladinh organizacija. Ova zemlja jes` u problemima do guše, ali daleko od toga da je nestalo kvalitetnih nastavnih i pedagoških kadrova koji problem seksualnog nasilja ne mogu rešiti samostalno.

Ja lično, kao nastavnik srpskog jezika, imam obavezu prema deci, roditeljima, društvu i prema samom sebi da decu obrazujem, ali i štitim, između ostalog i od ovakvih predloga, pa makar po cenu otkaza. Nevladine organizacije nisu rešenje, nisu ni blizu toga da pronađu kvalitetnu taktiku za gorući problem. Ovo je samo jeftin uvod za narednu stavku a to je legalizacija istopolnih brakova, a na dalje, hm, ko zna…

Da Vas podsetimo:  Pismo predsednika organizacije

Bolonjska deklaracija je deklasirala naše već devastirano školstvo, a nemoć se vidi i po tome ko nam ili ko će nam sastavljati nastavne planove. Nije bezazleno, pamet u glavu, kome je glava još na ramenima. Što bi rekao Puškin „Lukavost još nije dokaz pameti. Ima glupana pa čak i ludaka koji su izvanredno lukavi.“, a baš takvi su ovi – seksualni vaspitači.

Milan Crevar

www.vidovdan.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime