Sinhronizovana akcija Boltona, Petriča i Vučića

5
2028

Oglasili su se moćnici. Pitanje lažne države Kosovo je rešeno, kažu oni. Džon Bolton i Vofgang Petrič imaju gotovo identičan stav. Kosovo je za njih odavno gotova stvar, a još jedino ostaje da se utvrdi jasna „međunarodna“ granica između Srbije i dela njene otete teritorije, AP KiM, odnosno, natovsko-šiptarske paradržave, nasilno postavljene na srpskoj zemlji i pod srpskim imenom – Kosovo. Zanimljivo je da su na izjavu Boltona, da SAD nemaju ništa protiv da se Srbi i Albanci dogovaraju oko „granice“, skočili SNS analitačari, tvrdeći da je Tramp promenio politiku prema Srbiji i da sada srpska strana može iz takvog američkog stava da izvuče nekakvu korist. Maltene, Ameri stali na našu stranu!

Oglašavuju se i srpski političari, koji sada tvrde da se po prvi put, nakon devedesetih godina prošlog veka, počinju uvažavati srpski interesi. Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, koristi ovakvu priliku, da bi konstatovao, kako su Amerikanci shvatili da se rešenje za tzv. Kosovo može postići samo dogovorom Srba i Albanaca. Eto, počelo je uveseljavanje narodnih masa nekakvim grdnim dobitkom koji će uslediti nakon „omekšavanja“ američkog stava u odnosu na Srbiju. Naravno, jasno je da nikakvog omekšavanja u odnosu na Srbiju nema, niti ga može biti, bez obzira ko bio predsednik SAD-a. Sjedinjene Države i NATO alijansa nikada neće priznati da su ilegalno napali jednu suverenu zemlju i nikada neće uvažiti bilo koji srpski zahtev. Ni pod kojim uslovima.

S druge strane, zar iko normalan može da pretpostavi da je dogovor sa Albancima moguć oko bilo čega, a kamoli oko nekakve granice. Jedino na šta bi kosmetski Albanci pristali (i to samo kao privremeno rešenje) bilo bi da se Srbija složi da im uz okupirani i nasilno otuđeni deo Srbije (AP Kosovo i Metohiju) dodatno pokloni Preševo, Medveđu i Bujanovac. Srbi moraju biti unapred svesni da u bilo kakve pregovore s albanskom stranom, mogu ući (ili iz pregovora izaći) samo kao gubitnici. I to takvi gubitnici, koji ne gube samo svoju teritoriju, već i svaku vrstu dostojanstva, ljudsku čast i pravo da sebe nazivaju nacijom. Ovo poslednje je najstrašnije. Ne postoji kolektivitet koji ne štiti svoje zajedničke interese. Ne postoji nacija koja ne brani svoje nacionalne interese. Silogistički iz toga sledi, Srbi ne brinu u svojim nacionalnim interesima i – prema tome – oni ne postoje!

Džona Boltona i SAD, baš kako je i rečeno, ne tangira puno, ukoliko se Srbi i Albanci dogovore oko promene u teritorijalnom smislu. Svakako, Amerikanci tu dobro znaju da nikakvih teritorijalnih ustupaka za Srbe neće biti, već, eventualno, samo za Albance. Tačijevo drsko ponašanje sigurno nije došlo tek tako, već je to manir koji su podržale moćne zemlje Zapada. Šiptari ne bi tražili preko hleba pogače, da nisu tako instruisani od svojih mentora.

Ne treba zaboraviti da se na području srpskog Kosova i Metohije danas nalazi jedna od najvećih NATO baza u svetu.  Pravljenje šiptarske narko-monstrum države američki je projekat, ne zbog želje da pomognu Albancima u Srbiji, već zbog određenih njihovih geostrateških planova. Praktično, njih ne zanimaju ni Srbi ni Albanci, a jedino što ih zanima jeste da ostvare svoj vojnopolitički cilj. Prema tome, iluzorno je i pomisliti da će se američki neprijateljski stav izmeniti samo što je u Americi pobedila neka druga politička opcija. Jednostavno, Amerikanci veruju da se Srbi nalaze kao smetnja na putu ostvarenja njihovih planova na globalnom nivou.

Uostalom, dobro smo čuli i Volfganga Petriča, koji je bio daleko određeniji i precizniji od Boltona, pa je jasno rekao da se pod „razgraničenjem“ podrazumeva samo „manja korekcija granice“ između Srbije i kvazidržave Kosovo. Time je on, kao „realni“ političar, rekao šta zapadna NATO alijansa, u stvari, očekuje od Srba. Jednostavno Jasno je, da barem u ovom času, zahtev za priključenje Preševa, Medveđe i Bujanovca monstruoznoj paradržavnoj tvorevini Kosovo, nije moguće ostvariti. 

Na ovom mestu, postavlja se pitanje, zašto su NATO mentori naložili Hašimu Tačiju, da podigne obim zahteva za postizanje sveukupnog mirovnog sporazuma lažne države Kosovo i Srbije. Zašto bi sada, kako se čini, nadomak cilja, Albanci tražili nove teritorije unutar „preostale“ Srbije. Razlog je možda ovde jasan: Srbe treba dodatno preplašiti, da što brže prihvate Vučićevo „razgraničenje“, da kasnije ne bi izgubili mnogo više. Kako primećujemo, istom tom Petričevom i Boltonovom (za Srbe defetističkom) retorikom, srpski predsednik se obraća srpskom javnom mnjenju, pokušavajući da ga toliko zaplaši i da u njemu ubije svaku volju za pobunom i otporom.

Reč je o sinhronizovanoj aktivnosti stranih okupatora i domaćih kvislinga, kojom u srpskoj svesti treba ugušiti svaki pokušaj, pa i samu pomisao, da se krene u nekakve proteste. Srbi treba mirno da prime gubitak vlastite teritorije, tako da budu spremni kada usledi novi čin, pod radnim naslovom – gubitak države. Mnogi Srbi danas ne veruju da Srbije uskoro neće biti na geografskoj karti, ukoliko zemlju nastavi da vodi SNS falanga. A takvo finale je neizbežno, ono je zacrtano kao jedan od osnovnih ciljeva na ovom delu Balkana: Serbien muss sterb(i)en!

Takvom krilaticom (Srbija mora umreti!) Austrugarska je napala Srbiju pre nešto malo više od 100 godina, a sada, na stogodišnjicu srpske pobede u Velikom ratu, Srbiji se priprema strašna osveta. Cilj je da Srbija bude toliko osakaćena i uništena tokom 2018. godine, da se nakon toga, praktično, nikada ne oporavi. Za glavnog egzekutora neprijatelji Srbije su izabrali Aleksandra Vučića, koji će svoj posao (u to više nema nikakve sumnje) odraditi do kraja, najbolje što ume. A na srpsku nesreću, on ume da zaludi običnog srpskog glasača, u takvoj meri, da će se ovaj osvestiti tek kada vidi da je položen u grob.

Uostalom, setimo se šta je odgovorila Ksenija, bivša žena Aleksandra Vučića, na pitanje reportera, da li njen muž ikada od nje tražio savet u vezi politike. Naime, njen odgovor je glasio: „On mi je (Aleksandar) rekao da će, kad postane predsednik jedne države, tražiti od mene savet kako da je što pre uništi!“

D. Gosteljski

5 KOMENTARA

 1. @Vlada Cokolada
  Prvo i osnovno je da se mora razdvojiti razdoblje do kada je bila J N A i od kada V J. ( Vojska Jugslavije ) !!! Sloziti ce mo se da od pocetka sukoba na prostorima bivse SFRJ Srbija i Srpski Narod imali su protiv sebe Ameriku i najznacajnije EUROPSKE zemlje, NATO i pasivnog i pijanog Jeljcina!!
  Eurpske zemlje koje bi i bile na strani Srbije iz straha za vlastitu sudbinu uglavnom su ostali niemi!!
  Kada koristim izraz “ bio prisiljen “ onda iskljucivo mislim na to da je Milosevic znao sve zle namjere svojih neprijatelja i maksimalno se trudio da se drzi medjunarodnog prava i da ne da nikakav povod da se optuzi Srbija i Crna Gora ! To je oduvjek bio “ dvosjekli mac “ nesto se izgubilo a nesto dobilo. Srbija je bila optuzena z a za agresiju na Hrvatsku i BiH.U oba slucaja su odbacene optuzbe sto znaci da se nije moglo podmetnuti bas nista, poznavajuci medjunarodnu pravdu prema Srbiji i Srbima! Cak ni Milosevica nisu mogli osuditi, nego su ga ubili!! Seselj je lavovski na sudu branio i od branio prvo Srbiju a po tom i sebe samoga! Preinacenje oslobadjajuce presude samo je jos jedna samarcina sudu u Hagu. Najzalosnije sa najtezim posljedicama jeste NESLOGA u najtezim trenurcima izmedju
  Srbije kao matice i dvije Krajine!! I kao u mitu oko kosovske bitke gdje je bitka izgubljena zbog izdaje Vuka Brankovica ( za koje se zna da se borio hrabro i do kraja ) i sada se trazi krivnja u Milosevicu!! To je nekako najjednostavnije a i potpomognuto propangandom zapada!!!
  I Dok mi razglabamo o bliskoj proslosti nad glavom nam se nadvija najteza VELEIZDAJA svih vermena!! Mozemo lì sta uciniti da je sprijecimo ???

 2. @Vlada Cokolada
  Devedesetih godina , oni koji su rusili Jugoslaviju, dobro su procjenili, unistenjem SRBIJE bio bi unisten i sav Srpski Narod gdje god se nalazio ! Milosevic nikoga nije izdao, bio je prisiljen da se suzdrzi prilikom “ oluje “ !!! Vodje Krajiskih Srba radili su sve na svoju ruku. Odbili su Z 4 i time ucinili katastrofalnu gresku! Z 4 nije bio idealan za SRBE, ali jos manje prihvatljiv za Tudjmana , koji ga sigurno ne bi prihvatio,!!! Ni Srbi u BiH nisu dovoljno suradjivali sa svojom maticom! Rezultat znamo!! Oprati vlastitu greske u potpunosti se poklapalo sa prpoangandom Zapada protiv Milosevica!
  “ Sloba je izdao Srpski Narod u Hr. I BiH “ i to zbog “ fotelje” da zvuci odvratnije, i Naravno, pokrao je veliku kolicinu Novca……………… Sada se ista propaganda ponavlja protiv Dodiga!! I tko god bude iskreno, stvarno i svim srcem branio Srpske interese mora unapred nati dace ga zapad proglasiti za diktatora, Lopova, manijaka ……………….u Ruskoj verziji mnogo hvaljeni Gorbacov i Jeljcin nasuprot uzasnom Caru Putinu !!!!

  • Ма како да не, био је „присиљен“ и да Туђману тј. западу да Хрватску саботирањем дејства ЈНА, да санкционише босанске Србе, да преко својих људи у Крајини ослаби, подрије и припреми за „померање“ (читај: чишћење) крајинских Срба, да… Јадан он, присилили га. Присилили га да нареди генералу Биорчевићу, команданту 12. корпуса да напусти Осијек, и кад је овај три пута одбио наређење позван је у Београд и лично изрибан од Милошевића, по чему је извео војску из Осјека и заокружио га, да би „бранитељи“ могли да пуцају по њима и кад они одговоре да их етикетирају као „агресоре“. И тако 50-60 пута. Има Милошевић таквог блата на рукама колико хоћеш, чак је и Туђман био очаран: „Милошевић је разуман политичар, с њим о свему могу да се договорим“. Али, хеј, нема шта да му се пребаци. Присилили га. А толико је хтео да брани Србе…

 3. Koliko god se netko trudio da za ovoliku VELEIZDAJU optuzi S N S. i Vucica. moramo biti iskreni Sami prema sebi i shvatiti da je to VELEIZDAJA u kontinuitetu koja je otpocela petooktobarskim prevratom !!! Faze su bile razlicite a zajednicki nazivnim uvjek veleizdaja!!
  Predaja Hagu ex. predsjednika, usput i protuustavno
  Cijeli niz protuustavnih radnji i opce krsenje i negiranje USTAVA od strane najvisih Drzavinih cinovnika !
  Odvodjenje u Hag cijelog vojnog i politickog vrha koji se borio protiv NATO
  Divlja privatizacija i unistenje domacih banaka
  Stalno gubljenje drzavnosti na Kosmetu
  Guranje R 1244 “ pod tepih”
  Mogli bi se nabrajati u nedogled. Ovo sada je samo finale ……kraj ili rezultat price koja traje 18 godina. Nestanak Kosmeta je pocetak nestanka Srbije. Ukoliko sve ovo Narod , Crkva , Intelektualci, Patriote, Nacionalisti , Akademici………. ne vide i ne reaguju ovih 18 godina postavlja se pitanje da lì nekome uopste treba Drzava Srbija, je su lì svi svjesni i slozni da je ukinu, na ovaj ili onaj nacin!!

  • Издаја је почела пре једног века. Са првом „заједничком“ државом, да би се само захуктала са другом. Онда је Милошевић помогао Туђману да узме Хрватску, издао и крајинске и босанске Србе, све да би сачувао своју фотељу, јер су му обећали да ће њега за узврат оставити на миру. Кад је схватио да се талас ипак ваља ка њему, било је касно; издали су га слични њему. Ови сад су само последња гарнитура. После века издаје и разнарођавања, није ни чудно што је овај народ тако малодушан.

   А то што неко као Болтон ради за Трампа, као и чињеница та је Петреус требало да му буде шеф дипломатије (али је заједнички газда одлучио да му да у задатак Србију), довољно говори за кога ради и сам Трамп. Његова главна улога је да игра улогу тако да изгледа да је Русија опасност за САД, и да тако учини лакшим за газде да манипулишу масе у њиховом походу на Русију.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime