Šiptari grade spomenik knezu Lazaru!?

1
926

Bruka u srpskoj Kosovskoj Mitrovici povodom 28. juna i 627 godina od Kosovske bitke. Šiptari grade spomenik knezu Lazaru!?

kamionKosti kneza Lazara i srpskih junaka se prevrću u grobovima na sramni potez Marka Đurića i opštinskih vlasti Spirića i Rakića da u centru srpskog dela grada Šiptari grade postolje za spomenik knezu Lazaru!

Bruka, sramota, poniženje, pljuvanje samih na sebe… i ama baš nema reči da se opiše sraman potez izdajničke opštinske vlasti u srpskoj Kosovskoj Mitrovici, predsednika Privremenog organa SO Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića, zvanog Rom, gradonačelnika grada po šiptarskom sistemu Gorana Rakića ali i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, koji su omogućili šiptarskom preduzeću „Pačarizi“, iz južnog dela K.Mitrovice, da gradi postolje za spomenik knezu Lazaru u centru srpskog dela Kosovske Mitrovice, na Trgu „Šumadija“!

Ovako sramno i teško ponižavanje srpskih junaka nije zabeleženo tokom 627 godina od Kosovske bitke. Da ponižavanje ide do kraja, i da je takvo da se nikad i nigde ne može opravdati i oprati, govori i činjenica da je Srbija platila 17 miliona dinara da se izvedu ovi radovi na spomeniku knezu Lazaru!

Šiptarski radnici više od 10 dana 12-točasovno rade kako bi spomenik knezu Lazaru na Vidovdan bio postavljen u centru srpskog dela grada. Srbi Mitrovčani ali i Srbi sa celog KiM na svakom koraku psuju i pljuju Đurića, Spirića i Rakića koji su dozvolili da se ponižava, gazi i vređa srpska istorija, srpski junaci iz Kosovske bitke koji su odredili srpski identitet, veru, ponos, herojstvo…

Srbi pljuju i Kancelariju za Kosovo i Metohiju i Marka Đurića, koji je, kao broj jedan, dozvolio da Šiptari grade postolje za spomenik knezu Lazaru, i proklinju otete pare od srpskih poreznika koje su otišle graditeljima Šiptarima.

Da Vas podsetimo:  Osmi mart u Beču u znaku poezije i mladih

lazarPostavlja se pitanje zašto Marko Đurić, Spirić i Rakić nisu dozvolili da postolje gradi srpsko preduzeće i srpski radnici i da srpski radnici zarade neku dnevnicu!?

Ova izdajnička trojka do sada nije uradila ni jedan potez u korist Srba i Srbije! Bitno je da oni uzimaju novac za sebe i od Prištine i od Beograda ali i od brojnih takozvanih ambasada u Prištini.

Zemljo otvori se, govore Srbi u K.Mitrovici kad gledaju za koliko hiljada evra Šiptari grade postolje za spomenik knezu Lazaru! Govore da ih je lično Đurić doveo da grade i da im je on dozvolio da toliki novac uzmu od Srbije!?

Spomenik grade Šiptari u vreme ramazanskog posta, grade ga pripadnici naroda koji je u poslednjih deceniju i po na Kosovu i Metohiji srušio i uništio više od 10 000 spomenika na srpskim grobljima, srušio i zapalio 150 srpskih crkava i manastira…! To dozvoljavaju Đurić, Rakić, Spirić koji su poodavno isterali srpske institucije sa Kosova i Metohije i sada dozvoljavaju da rušitelji svega srpskog grade na srpskoj teritoriji!

Nek se zapita ova crna, izdajnička srpska trojka da li bi Srbi i srpska preduzeća mogli da bilo šta rade u šiptarskim sredinama!? Šta li će reći Marko Đurić na otkrivanju spomenika knezu Lazaru? Zahvaliće se Šiptarima koji su gradili spomenik srpskom knezu!? Kako će se i ko će osveštati spomenik i da li će ga osveštati uopšte, kad temelj svetome Lazaru nije osveštan!? Bruka, sramota, poniženje i gaženje kosovskih junaka! Prvi put u istoriji Srpske pravoslavne crkve za nešto što je sveto, za nekoga ko je svetitelj, i to na svetom Kosovu i Metohiji, nema osveštenja temelja!?

Verovatno je zbog ovog antisrpskog, antičasnog, sramnog, ponižavajućeg poteza Đurić od Srpske napredne stranke proglašen za najperspektivnijeg srpskog političara!

Da Vas podsetimo:  Šta je Alija Bošnjacima i Bosni ostavio u amanet?

Verovatno je tako, samo su pogrešili. Ne radi se o srpskom, već o šiptarskom lobisti i političaru Marku Đuriću i njegovim podčinjenima, slepcima Aleksandru Spiriću Romu i Zoranu Rakiću.

Pored spomenika knezu Lazaru je i spomenik ruskom konzulu Ščerbini, koga su Šiptari ubili u južnom delu Kosovske Mitrovice 1903. godine i čiji su spomenik srušili 1999. ispred zgrade opštine u južnom delu K. Mitrovice!

KM Novine / FBreporter

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime