Šiptarka Elfeta Veseli osuđena za svirepo ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića! Evo kolika je robija čeka…

0
528
Foto: printscreen

Apelaciono veće Suda BiH izreklo je drugostepenu presudu za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika i optuženu Elfetu Veseli osudilo na 13 godina zatvora, čime je pooštrena prvostepena presuda od deset godina zatvora koju je Sud BiH izrekao 8. maja ove godine.

Apelaciono veće potvrdilo je oslobađajuću presudu Sakibu Haliloviću, komandantu Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Kamenica Armije RBiH kojem je pripadala Veselijeva, prenosi Glas Srpske.

Halilović je oslobođen optužbi da nije sprečio mučenje i ubistvo Slobodana Stojanovića.

Presuda je izrečena u petak, a danas je dostavljena Tužilaštvu BiH koje se žalilo na prvostepenu presudu.

Elfeta Veseli osuđena je da je kao pripadnik Diverzantskog voda kojim je komandovao Halilović u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine na najsvirepiji način ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo na području Kamenice.

U optužnici je navedeno da je njen prvi nadređeni Sakib Halilović znao da je njegova podređena počinila to krivično delo, ali da nije preduzeo neophodne mere da bude kažnjena.

„Nijedna reč iz optužnice nije ostala nedokazana, a odbrana nijednom rečju nije opovrgla ni osporila dokaze Tužilaštva. Sakib Halilović i Efleta Veseli su odgovorni za krivična dela koja im se stavljaju na teret“, rekao je tužilac Tužilaštva BiH Miroslav Janjić u završnoj reči pred izricanje prvostepene presude, ali drugostepenom presudom u ovom predmetu ponovo je potvrđeno da Sud BiH ima dvostruke aršine i da za zločine počinjene nad srpskim civilima ne postoji komandna odgovornost.

Izvor: nacionalist.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime