Sklonište za Marinu

0
623

2016-08-06_035101Arhitekta Ivan Redi iz Niša pokrenuo je inicijativu da Marini Adamović, koja godinama u Obrenovićevoj ulici i na plus 40 i na minus 20 prikuplja humanitarnu pomoć za bolesne ljude, napravi sklonište.

To bi bila mobilna kućica za jednu osobu koja bi se lako pokretala i otvarala, a novac za realizaciju prikupiće donatori, objašnjava niški arhitekta Ivan Redi.

Ideja je da studenti arhitekture projektuju mobilni objekat koji bi je zaštitio od kiše, snega, vreline i drugih nepogoda jer ne postoji dozvola za postavljanje drugačijeg, nekog fiksnog objekta u centru grada.

Redi bi, takođe, prikupio novac od donatora da se ovakvo sklonište napravi i svu potrebnu dokumentaciju za njegovo korišćenje. Marina Adamović kaze da građani imaju poverenje u nju i zahvaljujući tome uspeva da prikupi novac za lečenje i druge humanitarne svrhe.

Mobilna kućica mnogo bi joj značila jer bi između ostalog, mogla duže da boravi na ulici i prikuplja novac bez obzira na vremenske uslove.

Marina Adamović je, uprkos tome što do sada nije imala sklonište, godinama u Obrenovićevoj prikupljala dobrovoljne priloge i pomogla velikom broju ljudi da reše svoje zdravstvene probleme.

http://tvkcn.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime