Skupljanje potpisa za promenu zakona o rijalitijima

0
597

Danas, 13. juna ispred REM-a u okviru kampanje „U ime kulture“, koju vode Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i Srbija u pokretu i učestvuje još deset timova i udruženja Najavićemo početak kampanje skupljanja potpisa za zakon kojim će se ograničiti rijaliti programi na televizijama sa nacionalom frekvencijom.

Skupljanje narodne inicijative će trajati od 23. do 30. juna. Istovremeno biće izveden performans.

REM je odbacio prijavu za vađenje pištolja i nasilničko ponašanje u rijalitiju Parovi na TV HAPPY i ako je promovisanje nasilja jasno zabranjeno i kažnjivo Zakonom o elektronskim medijima. Takođe u zakonom predviđenom roku nije dostavio informacije od javnog značaja da li je za podzakonske akte koje je doneo postojala saglasnost Ministarstva kulture i informisanja iz čega proističe sumnja da su svi podzakonski akti REM-a neustavni i nezakoniti.

Količina nasilja i manjak kulturnog sadržaja, naročito onog koji se tiče dece, a koji dominira na većini nacionalnih frekvencija je pokazatelj da je jedini način zaštite promena Zakona o elektronskim medijima. Imajući u vidu da oni koji su plaćeni i trebali bi da štite javni interes to ne čini, odlučili smo da sa građanima organizujemo skupljanje 30.000 potpisa što je pravni uslov da ova inicijativa postane predlog zakona.

Savo Manojlović
Centralni koordinator kampanje „U ime kulture“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime