Slagali da će Obrenovčani dobiti novac

0
595

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, obećao je 20. jula da će novac za obnovu poplavljenih kuća biti isplaćen za 7 do 10 dana. Najavljeni rok je probijen, što se mogli i pretpostaviti. Obrenovčani su juče organizovali protest i blokirali most na Kolubari. 

OBRENOVAC-CEKAJUCI-GODOA

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, obećao je 20. jula da će novac za obnovu poplavljenih kuća biti isplaćen za 7 do 10 dana.

Građani Obrenovca od sutra (21. jula) će početi da dobijaju rešenja koja će biti osnov za preuzimanje sredstava za obnovu kuća, a novac će se na njihovim računima naći u roku od sedam do deset dana, rekao je danas (20 jula) predsednik te opštine Miroslav Čučković. – Večernje novosti, 20. jul

Obrenovac

Najavljeni rok za isplatu novac je probijen. Građani Obrenovca juče su organizovali protest i blokirali most na Kolubari zahtevajući da im se obećani novac isplati.

Grupa građana Obrenovca ni nakon šest sati protesta nije odblokirala most na Kolubari, na ulasku u grad, zahtevajući da im se isplati obećana jednokratna pomoć od 250.000 dinara (oko 2.000 evra). Večernje novosti, 1. avgust

Obrenovčani su zahtevali razgovor sa premijerom Vučićem ili sa nekim od njegovih saradnika. Takođe, pozvali su i gradonačelnika Beograda, Sinišu Malog, ali se demonstrantima niko nije obratio.

Podsetimo da je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenih područja, 24. jula poručio da brzina isplate novčane pomoći zavisi od opština.

Međutim, analizirajući birokratsku proceduru po kojoj se dodeljuju novčana sredstva, moglo se unared predivdeti da rok do 7 do 10 dana neće biti ispoštovan.

Blagojević je tada rekao da procedura predviđa da lokalne samouprave izdaju građanima rešenje za obnovu kuća, nakon čega postoji rok za žalbu od osam dana, posle kojeg može da počne isplata.

Blagojević se oglasio i 30 jula i napomenuo da se novac može isplatiti samo kada rešenje o dodeli sredstava bude pravosnažno.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Balagojević danas (30. jula) je poručio da će odmah po pravosnažnosti rešenja za dodelu materijalne pomoći istoga dana sredstva biti uplaćena na račune onih kojima su namenjena. –  Blic, 30 jula

Sa druge strane, dok Vlada pomaže oko obnove kuća u Obrenovcu, predsednik Srbije, Tomislav Nikolić i njegova supruge, vode svoju politiku.

Da Vas podsetimo:  Pod Šarčevićem, obrazovanje u Srbiji doživelo potpunu propast

Oni su juče, 1. avgusta, uručili ključeve novoizgradjenih kuća članovima tri porodice u opštini Ub, čije su kuće uništene u majskim poplavama.

Kuće porodica Nikolić, Marković i Gavrić u selima Liso polje i Brgule izgrađene su i opremljene sredstvima Fondacije “Dragica Nikolić”.

Čak su i poplave uspele da podele Vučića i Nikolića. Ironično je to što i jedan i drugi pozivaju građane na solidarnost i udruženost, a sami nisu solidarni i udruženi.

Podsetimo, građani Obrenovca ni nakon više od dva meseca nisu dobili obećana novčana sredstva u iznosu od samo 2.000 evra. 

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime