Premijerov smisao za humor: Sledeće godine u ovo doba…

2
737

Ima li nekoga ko se ne seća one čuvene rečenice iz one BBC-eve humorističke serije „Only Fools & Horses“ (kod nas prevedeno kao „Mućke“) koju izgovara stariji od braće Trotter – Del Boy: Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri! (This time next year we’ll be millionaires!). Otprilike tako zvuči predsednik srpske vlade, samo što nama koji živimo u Srbiji, premijerova „delbojevska samouverenost“ i prazna obećanja nisu nimalo smešna.

Na skupu Trilaterale, čija je uloga u razaranju Srbije bila nesporna tokom poslednjih decenija (setimo se samo Holbruka i njegovih šiptarskih prijatelja terorista, kojim se predsednik Trilaterale Triše bezobzirno pohvalio u Beogradu), Aleksandar Vučić je delovao kao neko koga su puškom naterali da izađe na pozornicu. Svoj tekst (pozdravni govor) napisan na engleskom jeziku, premijer je pročitao ravnim tonom, pomalo uplašeno, zamuckujući poput osmaka koji ima silnu želju da popravi ocenu. Na momente se, čak, dobijao utisak, da srpski šef vlade čita tekst mehanički, bez imalo razumevanja. Sve u svemu – žalosno premijerovo izdanje iz Miškovićevog(!) hotela sa četiri zvezdice „Crowne Plaza“. Kao da mu se ovoga puta uistinu „približilo“! Valjda, kada se sve ono što se dešavalo poslednjih dana oko Trilaterale, premijera i njegovog „protivnika“ (kojem je morao da vrati pasoš baš pred početak „trilateralnog“ zasedanja) ozbiljno sagleda, drugačije i nije moglo biti, osim jadno, najjadnije.

Odnekud, premijer nadmeno dodaje, da je siguran da svi „trilateralni gosti „znaju da je Beograd dobro mesto za dijalog, za razmenjivanje mišljenja i za pravljenje dogovora za budućnost“. Zašto bi to učesnici jednog takvog skupa morali znati? Uz to, Vučić kao da je želeo da se sprda sa svojom državom i narodom, ubeđujući goste da mu veruju na reč, kada kaže da će napredak u Srbiji sledeće godine biti daleko vidljiviji. Naprednjački, nema šta.

Da Vas podsetimo:  Svet nam se smeje, otkad je Ana Brnabić postao Čale!

Predsednik vlade je takođe progresivno (naprednjački) završio svoj govor, rekavši da Srbija neće da bude „siromašni rođak koji traži milostinju i kojeg se familija stidi“. Eto, Srbije neće da bude ono što danas jeste (siromašna, bedna, tužna), samo s tom razlikom što joj zemlje EU (iako predsednik srpske vlade tvrdi suprotno) nisu nikakvi rođaci. A nema ni familije koja bi se mogla nje postideti, jer se Srbija odrekla rođaka koji bi je hteli i prilepila se tuđinima koji je neće i koji jedva čekaju da je približe nekoj provaliji u koju će je „samilosno“ gurnuti.

D.G.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime