„Sledi nam objava rata od strane Haradinaja“

2
1593

Gost Slavija TV bio je Milan Paroški, doktor političkih nauka i političar, svedok burnog vremena s kraja prošlog veka. Intelektualac, zbog čijih su se govora ranih devedesetih godina prošloga stoleća skupštinska zasedanja gledala, čovek koji je zainteresovao srpsku javnost za praćenje sednica parlamenta. Zbog čuvenih beseda u skupštini Srbije nazvan je srpski Kastro, iako, kako Paroški izričito navodi, sa kubanskim liderom nema nikakvih ideoloških sličnosti. Emisija prati političku aktivnost gospodina Paroškog, time jednim delom otkrivajući njegov život i delo. Milan Paroški insistira da se stručni izrazi kao srpski parlament i srpska politika, mogu samo imenom tako zvati, jer suštinski nisu srpski, stoga što su jugoslovenstvo, titoizam i veleizdajsto političkih predstavnika srpskog naroda u biti navedeno rasrbili.

Paroški smatra da nema srpskog kapitala, diplomatije, tajne službe, suverene masonske lože… „imamo deklarativno, imamo žal i želju za srpstvom, ali srpstva nema.“ Sa znanjem političke, istorijsko-političke i pravne teorije, saznanjima istorijske nauke i ličnim svedočanstvom proteklih decenija, dr Paroški izvlači zaključke o greškama srpskih lidera i pretpostavke o prestojećim događajima koji će zadesiti Srbe i državu Srbiju. Paroški pokazuje osobeno, posebno tumačenje događaja iz srpske bliže i dalje istorije, daje originalne i zanimljive zaključke o Miloševićevoj, Draškovićevoj, Šešeljevoj, Đinđićevoj i Dačićevoj ulozi u srpskoj politici. Kao jedano od glavnih učesnika na čuvenim protestima protiv Miloševića održanim 9. marta 1991. godine, pruža važno svedočanstvo iz prve ruke o ovome događaju iz skorašnje prošlosti Srbije.

Po prvi put u emisiji Slavija TV Mila Paroški govori o razgovoru u četiri oka sa Slobodanom Miloševićem, vođenim nedugo nakon 9. 3. 1991. godine, u kome mu je Milošević predočio svoje rešenje srpskog nacionalnog pitanja u SFRJ. Kao niko do sada, Paroški je izneo žestoke optužbe na račun Dačića, rekavši: „Ivica Dačić nije politikog, on je Janjevac, dobar katolik, dobar zagovornik papske politike i jezuitizma, dobar nasledik JULA i SPS, vrlo je uspešan… Dačić je izdajnik i mora da odgovara.“ Prema mišljenju Paroškog, radikali, tj. Vučićevi naprednjaci su stari demagozi, koji sa SPS vladaju Srbijom skoro 30 godina. Čitav intervju gopodin Paroški obogatio je prikladnim humorom, što njegovo gostovanje čini dodatno zanimljivim.

Da Vas podsetimo:  Sledi nam najveća ekonomska kriza u istoriji civilizacije!

Izvor: Slavija TV

2 KOMENTARA

  1. paroski je klasa od coveka. steta sto vecina srba nema nista zajednicko sa njim. on je olicenje svega sto nam fali. komunisti u srbiji nikada nece sici sa vlasti na miran posten nacin.

  2. Paroški je PRAVA OPOZICIJA,KOMUNISTIMA NA VLASTI I ONIM PRERUŠENIM,KOJI GLUME OPOZICIJU PO ZADATKU UDBE I KOS-A.Ne moram da čitam tekst,da bi mu sve odobrio.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime