Pokrenuli biznis u Dubaiju, sada rade za ceo svet

0
1110

U Srbiji su ga pitali „kako živiš“, a u Dubaiju „gde radiš“. U Beogradu su ga okruživali voždovački soliteri, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima neboderi od 100 spratova. U gradu raskoši, zlata i dijamanata jedna nedelja proleti mu kao dan u Beogradu. U srpskoj prestonici radio je u stanu od 40 kvadrata, nedaleko od svog doma, a u Dubaiju živi još bliže svog poslovnog prostora u zgradi Media sitija.

veljko-Vasic

Mladi Veljko Vasić (27) sa svojim poslovnim partnerima i drugarima živi san o kojem je maštao još dok je srpskim kompanijama, koje nisu imale internet sajtove, nudio svoje usluge, hodajući Bulevarom Kralja Aleksandra od jedne do druge i boreći se za mesto na tržištu. Da bi otvorili firmu, ambiciozni momci pozajmili su pre skoro četiri godine 3.000 evra i već posle tri meseca vratili dug. Ni u jednom trenutku nisu poslovali u minusu i nisu uzimali kredite. Baš kao što sada žive, brzo i efikasno, tako je i biznis koji su pokrenuli, zahvaljujući kvalitetu, napredovao munjevito.
– Sećam se da su moji roditelji bili u čudu kada smo sa petoro zaposlenih rešili da napustimo taj stančić i preselimo se na novu lokaciju. Rekao sam im: „Moramo da izađemo da bismo sutra imali svoju zgradu“ i sada smo na putu da to i ostvarimo. Predstavništvo u Dubaiju otvorili smo pre dve godine i do sada smo ukupno imali oko 200 klijenata – priča mi Veljko, koji kompaniju CreITive vodi sa kolegama sa Fakulteta organizacionih nauka.
Veljko Vasic 3

Njihova priča je privukla medije: Na intervjuu za televiziju

– Mi smo digitalna marketinška agencija i specijalizovani smo za razvoj veb sistema, mobilnih i veb aplikacija i start apova. Vuk i ja smo u Dubaiju gde tražimo inostrane klijente, prodajemo uslugu, koja se pruža iz Beograda. Sa kolegama iz Srbije svakog dana smo u kontaktu preko skajpa i imamo online jutarnje sastanke. U Dubaiju ima dosta kompanija iz Indije koje posluju u dve države kao i mi, ali slobodno mogu da kažem da Balkanci imaju više smisla da shvate klijente i ponude kvalitetniju uslugu. Jedan od naših projekata je portal Naš biro, informator o zaposlenju i lepim pričama za naše ljude koji žive na Bliskom istoku – kaže.

Da Vas podsetimo:  Mladi iz Srbije se udružili i počeli da kuvaju za sve koji nemaju para za hranu

Veljko mi je rekao i da u CreITivu svi rade kao jedan i da se trude da što pre stignu do cilja.
– Kad smo otvorili firmu bili smo na nuli, jer nismo išli na zaradu u Srbiji, već na kvalitet i prodaju usluge u inostranstvu. U Beogradu sada imamo skoro 30 zaposlenih, od kojih je veliki broj diplomirao na FON-u kao i mi, ali od toga su nam važniji njihova ambicija, posvećenost, želja za učenjem i prirodnost. Na samom početku, osim programera, niko od zaposlenih nije imao prethodno radno iskustvo – kaže ovaj master organizacionih nauka sa smera elektronsko poslovanje, i ponosno dodaje da plate nikad nisu kasnile.
– Nije bitan broj ljudi koji radi nego međusobna podrška i poverenje. Dajemo milion posto sebe i zalažemo se maksimalno. Sada nam nedostaje novi izazov u koji ćemo krenuti posle Ujedinjenih Arapskih Emirata, a to je Amerika – siguran je Veljko.

Nenad Blagojević www.pricesadusom.com
Foto: privatni album, Nenad Blagojević www.pricesadusom.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime