SNS u Inđiji karantinom do vlasti?!

0
605

2015-04-12_052617Kako saznaje Opozicionar, Srpska napredna stranka planira da i u Inđiji prekomponuje vlast na sličan karantinski način kao što je to činila širom Srbije. U Inđiji danima borave snagatori iz Zemuna i drugih gradova Srbije, inače ista grupa nasilnika koja zavodi red u sredinama u kojima se odvijaju vanredni lokalni izbori ili se planira nasilno preuzimanje vlasti. Danima ovdašnji funkcioneri SNS-a u pratnji nabildovanih čelavaca obilazi odbornike DS-a, naročito predstavnike nacionalnih zajednica, odnosno manjina, prete i ucenjuju ih da pređu u SNS i obore lokalnu vlast.

S obzirom na to da su sadašnji članovi SNS isti oni ljudi koji su kao članovi Srpske radikalne stranke predstavnicima manjina dvedesetih pretili, bacali im bombe u dvorišta i uz sendviče ispraćali ih Srbije, pritisak i nasilje kojim su izloženi sada odbornici DS-a iz redova pokazuje da je vladajuća stranka u Srbiji daleko odmakla u poštovanju demokratskih načela.

U međuvremenu, naši izvori tvrde da su ti nabildovani nasilnici “oteli” odbornice DS-a i smestili ih u vikendicu koja se nalazi u jednom od obližnjih, ali beogradskih naselja. Takođe, prema saznanjima Opozicionara, ovakvoj promeni vlasti ne protivi se lokalni odbor Ligesocijaldemokrata Inđije.

Na nasilno preuzimanje vlasti u Inđiji upozorio je potpredsednik DS Goran Ješić koji je na svom Twiter nalogu napisao da “danas ima više otetih i dobro čuvanih odbornika u Inđiji, nego “1979. u Teheranu”.

On je javno upitao da li će proći otimanje odbornica DS, koje čuvaju “nabildovani Zemunci”. On je “ćelave i nabildovane” momke zamolio da “napuste položaj”.

Skupština opštine Inđija ima 37 odbornika. Na poslednjim lokalnim izborima, održanim maja 2012. godine, lista DS Goran Ješić osvojila je 17 odborničkih mesta, SPS u koaliciji sa SDP5, Liga 2, DSS 3, Radikali 4 i SNS 6. Interesantno je da je nosilac liste Srpske radiklane stranke bio dr Aleksandar Martinović, kao i da su u tabor naprednjaka u međuvremenu preleteli po jedan odbornik SRS i DSS-a. Na vlasti je koaliciji DS, DSS i SPS i SDP Rasima Ljaijića.

Da Vas podsetimo:  Da li je zadovoljan Veliki vođa

Iz ove perspektive sasvim drugačije se razume dvonedeljna kampanja funkcionera SNS, pa i poslanika ove stranke, koja je usmerena na kriminal gradskog rukovodstva ove opštine, ali i nekadašnjeg gradonačelnika Inđije, Gorana Ješića. Verovatno je tim povodom i blerovski osmišljen igrokaz na sednici republičkog parlamenta kada je opozicija optužena za nasilje, pretnje, a potpredsednik Skupštine Igor Bečić, osoba koja je učestvovala u sličnim akcijama za vreme izborne kampanje u Vrbasu, optužio je čak šefa poslaničke grupe SDS Marka Đurišića ne samo za verbalne, već i fizičke pretnje. Zbog toga je i ekspresno, mimi poslovnika, kažnjen narodni poslanik Zoran Živković jer je na sednici podsetio da su naprednjaci, preciznije premijer dok su bili radikali, govorio da treba proterati pripadnike jedne nacionalne manjine.

Ostaje da se vidi da li je Srbija prava država ili je u međuvremenu otmica postala primereno sredstvo u političkoj borbi.

Olivija Ilin

Opozicionar.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime