Savršen nedeljni dezert, sočna i mekana torta sa makom.
Sastojci
Za testo:
6 jaja
180g šećera
180g maslaca
280g mljevenog maka
2 table cokolade
1 šoljica ruma
Glazura:
100g čokolade
1 kašika šećera u prahu
3 kašike ulja
3 kašike pekmeza
Priprema
Žumanca dobro umutite, dodajući im kad posvetle šećer, maslac, pa potom dodati mleveni mak, narendanu čokoladu i šoljicu ruma. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Kad ste dobili čvrstu masu, umućkana belance dodajte u posudu sa žumancima, lagano pomešajte mase kašikom.
U zagrejanu rernu na 180 stepeni, stavite pleh sa smesom. Peći oko 30 minuta
Glazura: Tortu premažite pekmezom i vratite u rernu na nekoliko minuta, a onda je premažite glazurom od rastopljene čokolade.
Izvor: direktno.rs