Spasimo velikog borca Dragana!

0
1039

Život promenjen preko noći Dragan je počeo da se žali na bolove dok mokri, a mi nismo mogli ni da pretpostavimo da je reč o kanceru. Sada mu život visi o koncu, a operacija košta 70.000 evra

dragan-prnjat-feketic-akcija-humanitarna-akcija-pomoc-bolest-maligni-tumo-1402318824-512481

Dragan hrabro podnosi hemoterapiju, ali smršao je i postao nervozan

Dragan Prnjat (3) iz Feketića do pre nekoliko meseci bio je zdrav i veseo dečak, ali ga je onda nenadano savladala teška bolest. U januaru ove godine javile su se tegobe dok mokri, nakon čega se ispostavilo da ima maligni tumor na zidu mokraćnog kanala. Pošto u Srbiji nije moguće uraditi operaciju, lekari su Draganovim roditeljima preporučili da ga hitno odvedu na kliniku u Nemačkoj. Nažalost, glavni problem je to što operacija košta čak 70.000 evra, a porodica nema toliko novca. Dečakovi roditelji Dejan i Bernadeta Prnjat očajni su što je njihovom sinu ugrožen život.

– Kad smo saznali da Dragan ima zloćudni tumor na zidu mokraćnog kanala, doživeli smo šok. On je bio zdravo i napredno dete. Neposredno pre toga izbacili smo iz upotrebe pelene, a sada smo opet morali da ih vratimo. Dragan je počeo da se žali na bolove kad mu se mokri, a mi nismo mogli ni da pretpostavimo da je reč o kanceru. Vodili smo ga na sve moguće preglede, ali su u početku i lekari bili zbunjeni. Mislili su da je u pitanju obična upala mokraćnih kanala, ali je posle nekoliko snimanja ustanovljeno da naš sin ima tumor – drhtavim glasom priča Bernadeta za Dr Kurir.

Iako nemački lekari savetuju da se dete hitno javi na kliniku, nažalost, to zbog nedostatka novca nije moguće.
– Mi toliki novac nemamo. Mnogo nam je teško što život našeg sina zavisi od nečega što ne možemo tek tako da stvorimo. Zato molimo svakog ko je u prilici da nam pomogne da zajedno spasemo Draganov život. Čekanje može da bude pogubno, a to ne smemo da dozvolimo kad je reč o detetu – kaže dečakova majka.

Da Vas podsetimo:  Zašto će Mitropolit za života da vrati kapelu, a Milo da se odmetne u šumu

Dragan je sad u novosadskoj dečjoj bolnici, prima hemoterapiju i dobro je podnosi.
– Doktori su odmah preporučili da krenemo s hemoterapijom. Zasad ih Dragan dobro podnosi, ali je malo nervozan posle njih. Prilično je smršao i neće da jede kao ranije. Šta da vam kažem, sve se promenilo otkako se razboleo, ali mi nikad nećemo da odustanemo od njega, borićemo se dok iz ovoga ne izađemo kao pobednici – kaže Bernadeta.

Podrška
RAČUNI SU OTVORENI I U INOSTRANSTVU

Devizni račun:
SWIFT-BIC: KOBBRSBG

Komercijalna banka AD Beograd
Svetog Save 14, Beograd, Srbija
IBAN / Account Number:
RS 35205903102060995316
Dragan Prnjat, 24323 Feketić, Srbija
Račun u Crnoj Gori:

Crnogorska Komercijalna banka
Filijala 93-55723
Herceg Novi – Meljine
510000000113179446
Na ime: Milovan Prnjat
Tel: +382 68 139 433

Svi žele da pomognu
UJEDINIO CEO BALKAN

Kad se razboleo, Dragan je ujedinio ceo region, za njegov život se skuplja novac u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Na molbu Udruženja „Školigrica“ iz Banjaluke, pokrenut je humanitarni broj, pa pozivom na1412 možete da donirate 1 KM za Dragana Prnjata.

kurir-info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime