Objavljeno: 12. Jul 2017.

Spektakl u Vršcu: Međunarodni festival oduševio sve!

Uz vatromet , pesmu i igru sinoć je u Vršcu počeo jubilarni, ove godine 20. po redu međunarodni festival folklornog stvaralašatva Vršački venac.

fest1

Festival je zvanično proglasila otvorenim gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, poželevši dobrodošlicu gostujućim i domaćim ansamblima i istakla značaj festivala, koji ima dugu tradiciju.

fest2

U okviru prve festivalske večeri folklorno stvaralštvo na bini u centru grada pokazali su ansambli izPortugala, Argentine, Češke, Portorika, Kolumbije i Srbije, a prvi put za ovih 20 godina vrščani su mogli da uživaju u izvođenju ansambla iz Kine.

fest3

Tri sata programa publika, koja se okupila u velikom broju, ispratila je do samog kraja.

fest4

Vrščane očekuju još tri festivalske večeri tokom kojih će imati priliku da uživaju u nacionalnim plesovim i pesmama 600 učesnika iz osam zemalja sveta, sa tri kontinenta.

www.juznibanat.rs

Ostavite komentar

Poštovani, molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija „Korena“ zadržava pravo da skrati ili ne objavi komentare anonimnih čitalaca, koji sadrže direktne pretnje, neosnovane optužbe, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.