Spoj vode i mitskih bića kao motiv

0
664

Izložba pod nazivom „Ciganka mi je gledala u dlan“ umetnice Katje T. biće otvorena sutra, u galeriji Hadži ( Hadži Milentijeva 70).

1709

Ova izložba, kako Katja navodi, sačinjena je od slika koje nose intimnu poruku namenjenu nekome, plutajući kao poruka u boci.

– Voda kao motiv ili efekat se često pojavljuje na mojim slikama. NJen prozirnost ili tirkizne refleksije su često podstaknuti lakoćom sopstvenih snova. Ti snovi se suprotstavljaju, kao ruska zima i špansko sunce, preplićući se sa šumskim bićima, zvezdanom prašinom, staroslovenskim boginjama, svetlucavim morskim dubinama, kitnjastom florom, demonima. To je deo

onog što mi je Ciganka rekla dok mi je gledala u dlan. – objašnjava autorka svoju inspiraciju. Izložba de trajati do 23. januara.

Katja T. je do sada je učestvovala na preko 20 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu, redovni je član više likovnih kolonija, a od maja 2016. godine, njene ilustracije su izložene u galeriji „Mala galleria“, u Filadelfiji, SAD. Pored klasičnog slikarstva, u kom najviše uživa, radila je i na instalaciji „Inspiracija Beograd“, švedskog umetnika Jacoba Dahlgrena 2012. Živi i slika u Beogradu.

A. Popović

www.danas.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime