SRAMOTA ZA DRŽAVU: Spasioci rade za dnevnicu od 150 dinara!

0
680

24sata.rsSindikat policije “Sloga” saopštio je da je broj policajaca koji pomažu u spasavanju života tokom poplava drastično smanjen jer ih je ministar Nebojša Stefanović prebacio na izmišljeno radno mesto “analiza rizika”.

– Poslodavac je pre samo tri meseca pod izgovorom racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova prerasporedio veći broj zaposlenih u Sektoru za vanredne situacije na izmišljena i nefunkcionalna radna mesta “analiza rizika” s ciljem da ih proglasi za tehnološki višak, navodi se u saopštenju Sindikata policija “Sloga”.

Sindikat napominje da angažovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade za dnevnicu od 150 dinara!

– Još jednu nebrigu države možemo videti i u apsurdnosti donete Uredba o naknadi troškova i otpremnini državnih službenika i nameštenika iz 2015. godine kada je odlučeno da se državnom službeniku i namešteniku isplaćuje dnevnica za službeno putovanje u zemlji koja iznosi 150 dinara, dodaje se u saopštenju.

Dodaju da je “sramno i pomisliti a kamoli prokomentarisati da državni službenici i nameštenici, vatrogasaci-spasioci i drugi radnici Ministarstva unutrašnjih poslova kao i zaposleni u Vojsci Srbije za vreme poplava danas reskiraju svoje živote i ugrožavaju svoje zdravlje za dnevnicu od 150 dinara, za šta sebi ne mogu da plate ni ručak a kamoli lekove za najobičniju prehladu.”

– Bez obzira na ovakav nemar i nebrigu države za one koji su danas prvi na udaru i daju sve od sebe da pomognu ugroženom stanovništvu Srbije, oni će ostaće na visini svog zadatka i nesebično pomagati građanima u spašavanju imovine i života onih koji su najmanje krivi za stanje u kome se danas nalazimo, zaključuje se u saopštenju.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime