Srbi pod jednom šljivom

0
1014

12804805_776607485803047_2634072900406450512_nIspunila se danas Tarabićeva vizija o 300 Srba pod jednom šljivom. Ispred Nemanjine, toliko ljudi se okupilo na poziv monaha Antonija kako bi izrazili nezadovoljstvo povodom potapanja Gračanice, manastira duplo starijeg od američke države.

Okruženi policijom koja je pozitivno reagovala (nekoliko čuvara reda se slikalo sa okupljenima, ispred srpske trobojke) upućen je apel o hitnom prestanku potapanja Gračanice, koji vodi potopu čitave Srbije.

Monah Antonije, srpski Don Kihot, pozdravio je okupljene uz reči da će im Arhangel Mihajlo u večnosti vratiti i za najmanji trud uložen u odbranu Svetinje. Naveo je da će kukati majka onima koji bezbrižno ispijaju pića po kafićima, onima koji su po kockarnicama, onima koji okreću glavu, a koji su pozvani po trgovima da propovedaju kako bi se odbranila Svetinja. Dodao je da je luča Svetlosti izvela okupljenih 300, kojima ni savest nije dozvolila da sede skrštenih ruku, dok bezbožnici guraju Bogu prst u oko. Monah Davidović je izrazio žaljenje što se od 80 medija, koje je pozvao na miting, nije odzvao niko.

Antonije je naveo da je brana Rovni kada, te da se svaka kada može isprazniti. Naveo je da će sedeti ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj koliko god je potrebno dok Svetinja ne bude ponovo bezbedna i na suvom.

Usledilo je obraćanje direktora Ekološkog pokreta Novog Sada, Nikole Aleksića, koji je izjavio da će se ratovi u budućnosti voditi zbog pijaće vode. Aleksić je dodao da je Valjevski kraj bogat pitkom vodom koliko nije polovina Evrope, ali da je zbog punjenja brane Rovni, kao i zbog akumulacije mulja u istoj, voda u Valjevskom kraju od danas i zvanično – zagađena. Aleksić je zbog toga pozvao na odgovornost, izrazivši strahovanje i zbog „Valjeva na vodi“, objasnivši da u slučaju pucanja brane Rovni neće biti vremena za evakuaciju stanovništva, te da će desetine hiljada Valjevaca stradati u talasu plave grobnice.

Da Vas podsetimo:  Dok mislim o nama – čemu služi pravo, a čemu pravda?

Nakon obraćanja monaha Antonija i Nikole Aleksića, okupljenima se obratio Mladen Obradović iz Obraza započevši obraćanje molitvom: „Oče Naš“ koju su okupljeni proizneli Gospodu.

Kako je svetinja mutnom vodom okružena, tako je i ovaj naš narod, naša zemlja i sve što imamo. Duša nam se davi u ovoj vodi. Ali to kao da je videlo njih premalo. Svega tri stotine…

Ekipa Srpskog nacionala

srpskinacional.wordpress.com

Oprema: Stanje stvari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime